Perníková nepečená torta

16.09.2014 admin
Perníková nepečená torta
Celkové hodnotenie: 5.0 z 5 ( pri 1 hodnotení )
Celkový čas: 50 min.
Čas prípravy: 50 min.
Čas varenia / pečenia: min.

Suroviny

Porcií: 6
  • 500 g perníkov
  • 500 ml kyslej smotany
  • 100 g práškového cukru
  • 2 banány
  • Vlašské orechy

Postup

1

Najskôr si prekrojíme perníky pozdĺžne na polovice.

2

Zmiešame kyslú smotanu s práškovým cukrom a s trochou mletých orechov.

3

Banány si nakrájame na koliečka.

4

5

Misu si vystelieme fóliou.

6

Potom začneme vrstviť perníky, ktoré si namáčame v smotanovej zmesi. Obložíme nimi misku a potom prekryjeme vrstvou smotanovej zmesi. Na túto zmes si naukladáme banány.

7

Potom opäť vrstva perníkov a stále opakujeme. Medzi vrstvami môžeme presypať orechmi alebo môžeme pokvapkať roztopenou čokoládou.

8

9

Ak by boli perníky moc tvrdé, doporučujem namiesto kyslej smotany máčať ich v mlieku tak, že ich v mlieku chvíľu necháme napiť.

10

11

Takto pripravenú, navrstvenú tortu dáme do chladničky, najlepšie cez noc, zatuhnúť.

12

13

Potom preklopíme, odstránime vrstvu fólie a dozdobíme. Buď s čokoládou alebo orechmi alebo aj so šľahačkou.

Fandite nám
Pridávajte svoje fotografie

Prosíme návštevníkov, aby pri pridávaní receptu na stránky nahrávali na server výlučne vlastné fotografie jedál. Budeme tým rešpektovať autorské práva, vyhneme sa zbytočným nepríjemnostiam a neporušíte tým podmienky používania.

Reklama