Perníková nepečená torta

Perníková nepečená torta
Celkové hodnotenie: 5.0 z 5 ( pri 1 hodnotení )
Vaše hodnotenie:..prihláste sa..
Keď som tento recept objavila, veľmi ma zaujal. Milujem perníky a takto pripravená torta je naozaj maškrta. O túto pochúťku sa musím s Vami podeliť.
Celkový čas: 50 min.
Čas prípravy: 50 min.
Čas varenia / pečenia: min.
Suroviny
Porcií: 6
  • 500 g perníkov
  • 500 ml kyslej smotany
  • 100 g práškového cukru
  • 2 banány
  • Vlašské orechy
Postup
1

Najskôr si prekrojíme perníky pozdĺžne na polovice. Zmiešame kyslú smotanu s práškovým cukrom a s trochou mletých orechov. Banány si nakrájame na koliečka.

2

Misu si vystelieme fóliou. Potom začneme vrstviť perníky, ktoré si namáčame v smotanovej zmesi. Obložíme nimi misku a potom prekryjeme vrstvou smotanovej zmesi. Na túto zmes si naukladáme banány. Potom opäť vrstva perníkov a stále opakujeme. Medzi vrstvami môžeme presypať orechmi alebo môžeme pokvapkať roztopenou čokoládou.

3

Ak by boli perníky moc tvrdé, doporučujem namiesto kyslej smotany máčať ich v mlieku tak, že ich v mlieku chvíľu necháme napiť.

4

Takto pripravenú, navrstvenú tortu dáme do chladničky, najlepšie cez noc, zatuhnúť.

5

Potom preklopíme, odstránime vrstvu fólie a dozdobíme. Buď s čokoládou alebo orechmi alebo aj so šľahačkou.

Fotogaléria:

Fotografie môžu pridávať len prihlásení užívatelia. Prihláste sa..