Pekárske rebierko

Pekárske rebierko
Celkové hodnotenie: 5.0 z 5 ( pri 1 hodnotení )
Vaše hodnotenie:..prihláste sa..
Celkový čas: 70 min.
Čas prípravy: 20 min.
Čas varenia / pečenia: 50 min.
Suroviny
Porcií: 5
  • 5 plátkov z bravčového karé aj s kosťou
  • 2 lyžice rajčinového pretlaku
  • 3 cibule
  • 1 lyžička červenej mletej papriky
  • 2 lyžice hladkej múky
  • soľ
  • korenie
  • 5 rožkov
  • 3 vajcia
  • trochu mlieka
  • 100 g mäkkej salámy (zomletej)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • petržlenová vňať
  • majoránka
  • olej
Postup
1

Bravčové rebierka si naklepeme, osolíme a okoreníme. Na rozpálenom oleji zprudka opražíme z oboch strán a poukladáme na pekáč.

2

Urobíme si z výpeku prírodnú šťavu..Pridáme k nemu najemno nakrájanú cibuľu, pretlak a mletú červenú papriku opražíme potom pridáme hladkú múku prepražíme a podlejeme vodou a necháme rozvariť.Šťavou podlejeme rebierka v rozpálenej rúre dusíme prikryté cca 1 hodinu do mäkka.

3

Z rožkov si urobíme plnku.Tak ako keď robíme plnku do kuraťa, len tu nahradíme mäkkou salámou pečeň ktorú dávame do plnku ku kuraťu.. ja si na oleji opražím cibuľu , pridám zomletú salámu ,pretlačený cesnak.všetko primiešam k rožkom nakrájaným na kocky.Pridám vajcia, soľ korenie a trochu mlieka,petržlenovú vňať .

4

Plnka sa dá urobiť pečená alebo varená..ja osobne radšej plnku varím nieje taká suchá.Pri varení zmes z rožkou natlačím do mikroténového sáčku previažem a varím vo vode cca 40 minút.

5

pri pečení buď dáme plnku na plech, alebo zabalíme do alobalu dáme na pekáč a pečieme v rúre cca 40 minút.

6

Pripravené rebierko podávame s plnkou s ryžou.

Fotogaléria:

Fotografie môžu pridávať len prihlásení užívatelia. Prihláste sa..