Parená alebo varená knedľa

Parená alebo varená knedľa
Celkové hodnotenie: 5.0 z 5 ( pri 1 hodnotení )
Vaše hodnotenie:..prihláste sa..
Celkový čas: 85 min.
Čas prípravy: 60 min.
Čas varenia / pečenia: 25 min.
Suroviny
Porcií: 12
  • 1kg hrubej múky
  • 1 vajce
  • 1 lyžica soli
  • 30 dkg droždia
  • 4 dcl mlieka
  • 1 rožok
  • 1 lyžička kryštaľového cukru (do kvásku)
Postup
1

Urobíme si kvások z teplého mlieka , droždia a cukru.Počkáme kým nám kvasnice nenaskočia a potom vymiesime cesto..rožok si pokrájame na menšie kocky a primiesime k cestu.Necháme kysnúť 40 minút a potom si cesto rozdelíme na dva rovnaké bochníky.Parená alebo varená knedľa - krok 1

2

Necháme znova 10 minút podkysnúť a potom bochniky vyšúľame do tvaru knedle..Môžete nechať aj guľatú knedlu ako robievali naše mamy a staré mamy.Parená alebo varená knedľa - krok 2

3

Vyšúľanú knedľu necháme ešte 5 minút kysnúť.Pokiaľ nemáte doma parák dá sa vyrobiť za pomoci utierky alebo plátna.utierku rozprestrieme nad hrniec s vodou a po obvode previažeme pevným špagátom alebo drótikom.(Pozor ale aby vám konce utierky nepretŕčali a miesto chutnej knedle aby ste nemuseli hasiť vašu kuchyňu.))))Parená alebo varená knedľa - krok 3

4

Počkáme kým nám v paráku nezovrie voda a potom vložíme knedľu nad paru a varíme 25 minút.Takisto môžete knedľu uvariť.25 minút v osolenej vode..

5

Hotovú ešte teplú knedľu napicháme vidličkou (aby vám nepopraskala.) a pretrieme olejom.(aby sa nevysušila.)

Fotogaléria:

Fotografie môžu pridávať len prihlásení užívatelia. Prihláste sa..