Mätový koláčik

Mätový koláčik
Celkové hodnotenie: 5.0 z 5 ( pri 1 hodnotení )
Vaše hodnotenie:..prihláste sa..
Celkový čas: 100 min.
Čas prípravy: 70 min.
Čas varenia / pečenia: 30 min.
Suroviny
Porcií: 0
  • 300 g masla
  • 300 g tmavej čokolády
  • 1 šálka hnedého cukru
  • 4 vajcia
  • 1 šálka polohrubej múky
  • štipka soli
  • 1 polievková lyžica vanilkového cukru
  • 100 g práškového cukru
  • 3-4 polievkové lyžice mätového sirupu
  • 3 lyžice šľahačky
  • 3 lyžice jemne nasekanej mäty
Postup
1

Korpus: Na vodný kúpeľ dáme čokoládu (200 g) a maslo (200 g) a miešame. Rozšľaháme 4 vajcia s hnedým cukrom, vanilkovým cukrom a soľou. Zmiešame s čokoládovou zmesou. Nalejeme do formy obdĺžnikového tvaru (cca 20x30 cm), vymastenej a vyloženej papierom na pečenie. Pečieme 30 minút pri teplote 200 °C .Po vychladnutí odstránime papier.

2

Mätová plnka: Vymiešame maslo (50 g) s práškovým cukrom, pridáme šľahačku a mätový sirup, v poslednej fáze - mätu. Dobre prešľaháme. Krém natrieme na vychladený korpus, dáme do chladničky aspoň na pol hodiny.

3

Čokoláda Poleva: Roztopíme maslo (50 g) a čokoládu (100 g) vo vodnom kúpeli a zalejeme mätovú plnku. Pekne zarovnáme a dáme do chladničky zatuhnúť.

Fotogaléria:

Fotografie môžu pridávať len prihlásení užívatelia. Prihláste sa..