Mätový koláčik

16.09.2014 admin
Mätový koláčik
Celkové hodnotenie: 5.0 z 5 ( pri 1 hodnotení )
Celkový čas: 100 min.
Čas prípravy: 70 min.
Čas varenia / pečenia: 30 min.

Suroviny

Porcií: 0
  • 300 g masla
  • 300 g tmavej čokolády
  • 1 šálka hnedého cukru
  • 4 vajcia
  • 1 šálka polohrubej múky
  • štipka soli
  • 1 polievková lyžica vanilkového cukru
  • 100 g práškového cukru
  • 3-4 polievkové lyžice mätového sirupu
  • 3 lyžice šľahačky
  • 3 lyžice jemne nasekanej mäty

Postup

1

Korpus: Na vodný kúpeľ dáme čokoládu (200 g) a maslo (200 g) a miešame. Rozšľaháme 4 vajcia s hnedým cukrom, vanilkovým cukrom a soľou. Zmiešame s čokoládovou zmesou. Nalejeme do formy obdĺžnikového tvaru (cca 20x30 cm), vymastenej a vyloženej papierom na pečenie. Pečieme 30 minút pri teplote 200 °C .Po vychladnutí odstránime papier.

2

3

Mätová plnka: Vymiešame maslo (50 g) s práškovým cukrom, pridáme šľahačku a mätový sirup, v poslednej fáze - mätu. Dobre prešľaháme. Krém natrieme na vychladený korpus, dáme do chladničky aspoň na pol hodiny.

4

5

Čokoláda Poleva: Roztopíme maslo (50 g) a čokoládu (100 g) vo vodnom kúpeli a zalejeme mätovú plnku. Pekne zarovnáme a dáme do chladničky zatuhnúť.

Fandite nám
Pridávajte svoje fotografie

Prosíme návštevníkov, aby pri pridávaní receptu na stránky nahrávali na server výlučne vlastné fotografie jedál. Budeme tým rešpektovať autorské práva, vyhneme sa zbytočným nepríjemnostiam a neporušíte tým podmienky používania.

Reklama