Mandľový benátsky rez

Mandľový benátsky rez
Celkové hodnotenie: 5.0 z 5 ( pri 1 hodnotení )
Vaše hodnotenie:..prihláste sa..
Celkový čas: 80 min.
Čas prípravy: 60 min.
Čas varenia / pečenia: 20 min.
Suroviny
Porcií: 6
  • 1/2 hrnčeka mandlí
  • 3/4 hrnčeka masla (200g)
  • 1/2 hrnčeka cukru
  • 2 vajcia
  • 1/4 lyžičky mandľového extraktu
  • 1 hrnček hladkej múky
  • 1/8 lyžičky soli
  • 5 kvapiek zeleného potravinárskeho farbiva
  • 4 kvapky červeného potravinárskeho farbiva
  • 2/3 šálky marhuľového džemu
  • 80g mliečnej čokolády (nasekanej)
Postup
1

3 plechy cca 10 cm vymažeme a vyložíme papierom na pečenie. Mandle uvaríme, ošúpeme a zomelieme. Vychladnuté mandle dáme do misy, pridáme maslo, cukor, žĺtky a mandľový extrakt. Masu miešame, až kým nie je hladká a nadýchaná. Vmiešame múku a soľ.

2

V inej mise vyšľaháme bielka do peny a vmiešame do cesta po častiach. Cesto rozdelíme na 3 časti.

3

Odtieň jednej časti zafarbíme na zelenú a jednu časť na červenú. Zvyšok zostane biely. Rozdelíme na 3 plechy.

4

Pečieme pri 180 °C po dobu 13-15 minúta alebo kým sú okraje dozlata. Ihneď vyklopíme na mriežku a odstránime voskovaný papier. Necháme úplne vychladnúť.

5

Na zelenú vrstvu natrieme rovnomerne 1/3 šálky marhuľového džemu. Priložíme bielu vrstvu, znovu dáme džem a na vrch koláčika dáme ružovú vrstvu.

6

Zaťažíme a necháme vo fólii v chladničke cez noc. V mikrovlnnej rúre rozpustíme čokoládu, rozotrieme po koláčiku a necháme čokoládu stuhnúť.

Fotogaléria:

Fotografie môžu pridávať len prihlásení užívatelia. Prihláste sa..