Makové šúľance

Makové šúľance
Celkové hodnotenie: 5.0 z 5 ( pri 1 hodnotení )
Vaše hodnotenie:..prihláste sa..
Celkový čas: 58 min.
Čas prípravy: 50 min.
Čas varenia / pečenia: 8 min.
Suroviny
Porcií: 0
  • 1 kg uvarených zemiakov v šupe
  • 2 vajcia
  • 3 lyžice cukru
  • štipka soli
  • 300 g hrubej múky
  • 250 g masla
  • 250 g maku
  • práškový cukor podľa chuti
Postup
1

Zemiaky uvarené v šupe necháme vychladnúť a očistíme..Potom ich postrúhame na jemnom strúhadle , pridáme k nim vajcia , soľ a cukor a prisypávaním múky vymiesime nelepivé cesto.

2

Z cesta si vyšúľame dlhší šúľok z ktorého odkrajujeme nožom rovnaké menšie asi 2 cm kúsočky , ktoré potom dlaňou šúľame na rovnaké šúľance.

3

tie potom varíme vo vriacej osolenej vode..cca 8 minút .Hotové scedíme polejeme maslom a posypeme makom rozrobeným s práškovým cukrom.

Fotogaléria:

Fotografie môžu pridávať len prihlásení užívatelia. Prihláste sa..