Majonéza bez vajec

Majonéza bez vajec
Celkové hodnotenie: 5.0 z 5 ( pri 3 hodnotení )
Vaše hodnotenie:..prihláste sa..
Máte alergiu na vajcia, vysoký cholesterol, ste vegán, alebo vajcia jednoducho nejete? Aj vy si môžte pripraviť skvelú domâcu majonézu, v ktorej stojí lyžica- a bez vajec!
Celkový čas: 5 min.
Čas prípravy: 5 min.
Čas varenia / pečenia: min.

Hash tagy:

#bezvajec #eggfree #vegan #bezcholesterolu #nocholesterol
Suroviny
Porcií: 20
  • 1dl sójového mlieka natural (neochutené)
  • 2-3dl oleja
  • Soľ (ideâlne čierna himalájska)
  • Ocot/citrón/nálev z kyslých uhoriek
Postup
1

Sójové mlieko začneme šľahať tyčovým mixérom a za stáleho šľahania pomaličky prilievame olej. Čím viac oleja, tým je majonéza hustejšia. Musí to byť mlieko sójové, to má totiž ako jediné ideálny pomer bielkovín, ktoré sa dokážu naviazať na olej a vytvoriť majonézu. Ochutíme octom, prípadne citrónom či nálevom z uhoriek, osolíme (čierna soľ dodâ majonéze vajíčkovú chuť) a vualà.

Fotogaléria:

Fotografie môžu pridávať len prihlásení užívatelia. Prihláste sa..