Limoncello ala tiramisu

Limoncello ala tiramisu
Celkové hodnotenie: 5.0 z 5 ( pri 1 hodnotení )
Vaše hodnotenie:..prihláste sa..
Je to náročnejšie na prípravu,ale určite chuť tohto tiramisu oceníte.
Celkový čas: 0 min.
Čas prípravy: min.
Čas varenia / pečenia: min.
Suroviny
Porcií: 0
  • Náplň:
  • 900 g syra ricotta (alebo mascarpone)
  • 1,5 šálky práškového cukru
  • 1 lyžica citrónovej kôry
  • 1 lyžica limoncello
  • Piškótové vrstvenie:
  • 2 šálky vody
  • 2 šálky limoncello
  • 750 g piškót
  • 4 šálky citrónovej plnky
  • 480 ml ​​šľahačky
  • 4 lyžice cukru
  • Citrónová plnka:
  • 3 citróny
  • 3 vajcia
  • 100g masla
  • 1 hrnček cukru
Postup
1

Príprava citrónovej plnky: Citróny dôkladne umyte a osušte. Kôru z 1 citróna nastrúhajte na veľmi jemnom strúhadle a šťavu zo všetkých citrónov vytlačte a cez jemne sitko oceďte. Samostatne, vymiešajte vajcia s metličkou. Pridajte cukor a miešajte potom pridáme citrónovú šťavu. Plnku dáme do vodného kúpeľa. Šľaháme asi 15 minút vo vodnom kúpeli kým zmes nezhustne.. Krém odstránime z kúpeľa ,pridáme citrónovú kôru a maslo, nakrájané na malé kúsky. Všetko vyšľaháme kým sa maslo nespoji do krému. Krém získa sýto žltú farbu a intenzívnu citrónovú chuť. Zakryjeme fóliou a necháme vychladnúť.

2

Príprava ricotta plnky: Vo veľkej mise zmiešajte syr ricotta (mascarpone), práškový cukor, kôru a 1 lyžicu limoncello.

3

Vrstvenie Tiramisu: V hrnci privedieme vodu do varu a pridáme Limoncello. Varíme asi 5 minút. Odstráňte z tepla, nalejte do misky a nechajte trochu vychladnúť. Každú piškótu ponorte na okamih do ochladenej zmesi a uložte do sklenej misy alebo pripravenej formy. Teraz naneste vrstvu krému z ricotty alebo mascarpone a piškóty namočené v likéri uložte na vrstvu krému. Ďalej pokračujeme vrstvou citrónového krému.. Na vrch dáme finálnu vrstvu namočených poškót. Na záver nanesieme dobre vyšľahanú šľahačku.

4

Dezert dajte do chladničky aspoň na 4 hodiny.

Fotogaléria:

Fotografie môžu pridávať len prihlásení užívatelia. Prihláste sa..