Limoncello

Limoncello
Celkové hodnotenie: 5.0 z 5 ( pri 1 hodnotení )
Vaše hodnotenie:..prihláste sa..
Je vyrobený z výťažkov citrónovej kôry v alkohole.Limoncello je jedným z najvýznamnejších svetových renomovaných talianskych likérov. Má prastarú tradíciu, ktorá zvýrazňuje prírodnú arómu sviežou chuťou citrónov z južného Talianska. Má ostro žltú farbu a prenikavú citrónovú vôňu, chutí sviežo citrónovo, no sladko. Limoncello Luxardo sa podáva pri izbovej teplote alebo studený ako “”digestiv”” nápoj, alebo zriedený ako aperitív. Na kockách ľadu, je to neprekonateľný “”digestív””. S prídavkom toniku, je to príjemný hasič smädu. Výborne chutí so šampanským alebo šumivým vínom a v long drinkoch. Veľmi príjemný je aj na zmrzline, ovocnom šaláte alebo ako poleva na jahody. Po otvorení fľašu uchovávajte v chlade.
Celkový čas: 0 min.
Čas prípravy: min.
Čas varenia / pečenia: min.
Suroviny
Porcií: 0
  • 11 ks citrón
  • 1 l vodka
  • 3 šálky cukor kryštaľový
  • 3 šálky voda
Postup
1

najskôr si citróny poriadne poumývame.Potom ich ošúpeme.Šupiny dáme do pohárika a zalejeme vodkou.Limoncello - krok 1

2

necháme vylúhovať dva dni pri izbovej teplote.Vodu si zmiešame s cukrom , a prevaríme.Len toľko aby sa nám cukor rozpustil,a vychladíme. Cukrovú vodu vlejeme spolu so šupinami namočenými vo vodke do väčšej nádoby a necháme vylúhovať ešte jeden deň.Limoncello - krok 2

3

Potom už len precedíme a zlejeme do fliaš..Podávame chladené a taktiež uchovávame v chlade.

Fotogaléria:

Fotografie môžu pridávať len prihlásení užívatelia. Prihláste sa..