Kuriatkové rizoto

Kuriatkové rizoto
Celkové hodnotenie: 5.0 z 5 ( pri 3 hodnotení )
Vaše hodnotenie:..prihláste sa..
Skvelá variácia nesmierne chutných húb- kuriatok.
Celkový čas: 30 min.
Čas prípravy: 10 min.
Čas varenia / pečenia: 20 min.

Hash tagy:

#risotto #bezmasa #meatfree #bezlaktozy #lactosefree #bezlepku #glutenfree #vegetarian #vegan
Suroviny
Porcií: 4
  • 250g kuriatok
  • 120g ryže
  • 1 malá mrkva
  • Pol šálky brokolicových ružičiek
  • Pol šálky karfiolových ružičiek
  • Stonka zeleru
  • 1 mala šalotka
  • 3 struky cesnaku
  • 1.5 šálky zeleninového vývaru
  • Soľ, korenie, olej
Postup
1

Na oleji speníme šalotku a na jemno nasekaný cesnak. Poprâšime čerstvo namletým korením. Pridáme na jemno nastrúhanú mrkvu a nasekanú stopku zeleru. Necháme zmäknúť, podlievame po troške vývarom. Keď sa odparí, prudáme očistené nakrájané kuriatka, necháme chvíľu pustiť šťavu a zasypeme ryžou. Po chvíli vmiešame brokolicu a karfiol. Na slabom ohni za dolievania vývaru podľa potreby necháme dojsť. Ochutíme soľou a korením, po odstavení vmiešame nasekanú jarnú cibuľku.

Fotogaléria:

Fotografie môžu pridávať len prihlásení užívatelia. Prihláste sa..