Kuriatkové rizoto

10.09.2017 mariaduranova@hotmail.sk
Kuriatkové rizoto
Celkové hodnotenie: 5.0 z 5 ( pri 1 hodnotení )
Celkový čas: 30 min.
Čas prípravy: 10 min.
Čas varenia / pečenia: 20 min.

Suroviny

Porcií: 4
  • 250g kuriatok
  • 120g ryže
  • 1 malá mrkva
  • Pol šálky brokolicových ružičiek
  • Pol šálky karfiolových ružičiek
  • Stonka zeleru
  • 1 mala šalotka
  • 3 struky cesnaku
  • 1.5 šálky zeleninového vývaru
  • Soľ, korenie, olej

Postup

1

Na oleji speníme šalotku a na jemno nasekaný cesnak. Poprâšime čerstvo namletým korením. Pridáme na jemno nastrúhanú mrkvu a nasekanú stopku zeleru. Necháme zmäknúť, podlievame po troške vývarom. Keď sa odparí, prudáme očistené nakrájané kuriatka, necháme chvíľu pustiť šťavu a zasypeme ryžou. Po chvíli vmiešame brokolicu a karfiol. Na slabom ohni za dolievania vývaru podľa potreby necháme dojsť. Ochutíme soľou a korením, po odstavení vmiešame nasekanú jarnú cibuľku.

Fandite nám
Pridávajte svoje fotografie

Prosíme návštevníkov, aby pri pridávaní receptu na stránky nahrávali na server výlučne vlastné fotografie jedál. Budeme tým rešpektovať autorské práva, vyhneme sa zbytočným nepríjemnostiam a neporušíte tým podmienky používania.

Reklama