Kuracie mäso v medovo-horčičnej omáčke

Kuracie mäso v medovo-horčičnej omáčke
Celkové hodnotenie: 5.0 z 5 ( pri 1 hodnotení )
Vaše hodnotenie:..prihláste sa..
Kuracina sa stala súčasťou nášho stola ,nielen kvôli cene, jemnej chuti ,ale hlavne pre rýchlosť prípravy . Ja vám ponúkam recept Kuracieho mäsa v horčičnej omáčke. Jedlo môžete pripravovať z rôznych častí kuraťa. Nielen z krídel a stehien,ale samozrejme aj z pŕs.
Celkový čas: 80 min.
Čas prípravy: 20 min.
Čas varenia / pečenia: 60 min.
Suroviny
Porcií: 4
  • 1 kg kuracích stehien (krídel alebo pŕs)
  • 3 lyžice medu
  • 1 lyžička dijonskej horčice
  • 1 lyžica horčičných semien
  • 2 lyžice sójovej omáčky
  • 2 lyžice rastlinného oleja (najlepšie olivový)
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • soľ
  • čierne korenie
  • kari korenie
Postup
1

Marináda: Zmiešame med, horčicu, sójovú omáčku, soľ, čierne korenie, kari korenie s olejom a cesnakom.

2

Umyté a osušené kuracie prsia si dáme do vyššej misy .Zalejeme marinádou a premiešame. Je dôležité, aby sme kuracinu marinovali niekoľko hodín, najlepšie cez noc.

3

Pred prípravou si mäsko naukladáme na pekáč. Rúru predhrejeme na 180 °C.

4

Pečieme asi 1 hodinu a sem tam podejeme marinádou.

5

Ak chcete mať na kuriatku chrumkavú kôrku, pridajte pred dopečením na stupňoch alebo prepnite na grilovanie.

6

Podávame s ryžou alebo so zemiakmi.

Fotogaléria:

Fotografie môžu pridávať len prihlásení užívatelia. Prihláste sa..