KURA S CITRÓNOVOU TRÁVOU

KURA S CITRÓNOVOU TRÁVOU
Celkové hodnotenie: 5.0 z 5 ( pri 1 hodnotení )
Vaše hodnotenie:..prihláste sa..
Celkový čas: 0 min.
Čas prípravy: min.
Čas varenia / pečenia: min.
Suroviny
Porcií: 0
  • kuracie prsia (nakrájané na kúsky)
  • 1 čerstvá citrónová tráva
  • 1 strúčik cesnaku
  • šťava z polovice citróna
  • 1 malé chilli
  • štipka soli
  • 0,5 čajovej lyžičky hnedého cukru
  • čerstvý zázvor (veľkosti malého zemiaka)
  • arašidový olej
  • Šalát
  • 1 uhorka (alebo papája)
  • 1 grapefruit
  • 1 chilli paprička
  • čerstvá vňať koriandru
  • mletá paprika
  • arašidy
  • arašidový olej
Postup
1

Kuracie prsia (ak sú stehná tak vykostiť) nakrájať na väčšie kúsky, posoliť a usmažiť na oleji, vybrať a odložiť.

2

Očistiť cesnak a zázvor a postrúhať spolu s citrónovou trávou na jemno. Pridať vnútro chilli prapričiek ako pastu - zbavenej šupky a jadierok, soľ, cukor a šťavu z citróna.

3

Povariť na slabom ohni, pridať opečené mäso premiešať a už len prehriať. Servírovať s jazmínovou ryžou a šalátom.

4

Šalát: Uhorku očistíme a rozkrojíme po dĺžke, vyberieme semienkovú časť a nakrájame na drobné kúsky, posolíme a necháme chvíľu "vypotit".

5

Grapefruit očistíme, mäso vyberiem z bielych šupiek a rozložíme na malé kúsky, chilli očistíme od šupky a semienok a ponecháme len pastu, koriandrovú vňať a arašidy posekáme na drobno a posypeme troškou mletej papriky.

6

Uhorky necháme odkvapkať a všetky prísady premiešame spolu s lyžicou oleja.

Fotogaléria:

Fotografie môžu pridávať len prihlásení užívatelia. Prihláste sa..