Krupicová kaša s jablkami a so škoricou

Krupicová kaša s jablkami a so škoricou
Celkové hodnotenie: 5.0 z 5 ( pri 1 hodnotení )
Vaše hodnotenie:..prihláste sa..
Pamätám si, že nás ako deti naši rodičia nútili jesť krupicovú kašu.Ja som ju mala rada, ale môj brat sa s ňou vždy pasoval. Dnešný moderný lekári neodporúčajú podávať krupicovú kašu deťom do jedného roka . A taktiež som kdesi čítala žeby sa nemala jesť viac ako dvakrát týždenne. V porovnaní s inými produktmi z obilnín je v krupici menej vitamínov a vlákniny. Takisto ako ovsené vločky aj krupica odporúča sa ľuďom s ochorením tráviaceho traktu. Ktovie môžno pre jej ľahšiu stráviteľnosť..
Celkový čas: 4 min.
Čas prípravy: 0 min.
Čas varenia / pečenia: 4 min.
Suroviny
Porcií: 2
  • 500 ml mlieka
  • 100 g krupice
  • 60 g cukru
  • jablko
  • 30 g masla
  • 1/2 lyžičky škorice
Postup
1

Ošúpané jablko si nastrúhame na hrubšom strúhadle.Rozvaríme mlieko ,pridáme cukor. Stiahneme oheň a pomaly prisypávame krupicu. Potom varíme ešte asi 3 minúty (do zhustnutia).

2

Po 3 minútach pridáme nastrúhané jablko, povaríme ešte 1 minútku a odstavíme.

3

Nalejeme do misky,pridáme kúsok masla a posypeme škoricou.

Fotogaléria:

Fotografie môžu pridávať len prihlásení užívatelia. Prihláste sa..