Kráter

Kráter
Celkové hodnotenie: 5.0 z 5 ( pri 1 hodnotení )
Vaše hodnotenie:..prihláste sa..
Celkový čas: 130 min.
Čas prípravy: 60 min.
Čas varenia / pečenia: 70 min.
Suroviny
Porcií: 6
  • 5 vajec
  • 250 g cukru (a podľa chuti do pudingu)
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 dcl oleja
  • 250 g polohrubej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • 2 lyžice kakaa
  • 9 dcl mlieka
  • 4 vanilkové cukre
  • 2 vanilkové pudingy
  • 4 dcl kyslej smotany
Postup
1

Najskôr si uvaríme puding z 8 dcl mlieka a 2 pudingov. Necháme vychladnúť pod fóliou.

2

Vyšľaháme najskôr bielka a v inej miske si potom šľaháme žĺtka s cukrom a s vanilkovým cukrom. Potom pridáme všetko ostatné (okrem kyslej smotany a práškového cukru) a nakoniec zľahka primiešame bielka.

3

Cesto vylejeme na plech vyložený papierom alebo vymastený a vysypaný múkou. Do cesta veľkou lyžicou hádžeme uvarený vychladnutý puding.

4

Pečieme v predhriatej rúre cca 30-40 minút.

5

Medzitým si urobíme omáčku z kyslej smotany a z práškového cukru. Koláč pred dopečením polejeme omáčkou a pečieme ešte 10 minút.

Fotogaléria:

Fotografie môžu pridávať len prihlásení užívatelia. Prihláste sa..