Kráter

19.09.2014 admin
Kráter
Celkové hodnotenie: 5.0 z 5 ( pri 1 hodnotení )
Celkový čas: 130 min.
Čas prípravy: 60 min.
Čas varenia / pečenia: 70 min.

Suroviny

Porcií: 6
  • 5 vajec
  • 250 g cukru (a podľa chuti do pudingu)
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 dcl oleja
  • 250 g polohrubej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • 2 lyžice kakaa
  • 9 dcl mlieka
  • 4 vanilkové cukre
  • 2 vanilkové pudingy
  • 4 dcl kyslej smotany

Postup

1

Najskôr si uvaríme puding z 8 dcl mlieka a 2 pudingov. Necháme vychladnúť pod fóliou.

2

3

Vyšľaháme najskôr bielka a v inej miske si potom šľaháme žĺtka s cukrom a s vanilkovým cukrom. Potom pridáme všetko ostatné (okrem kyslej smotany a práškového cukru) a nakoniec zľahka primiešame bielka.

4

5

Cesto vylejeme na plech vyložený papierom alebo vymastený a vysypaný múkou. Do cesta veľkou lyžicou hádžeme uvarený vychladnutý puding.

6

7

Pečieme v predhriatej rúre cca 30-40 minút.

8

9

Medzitým si urobíme omáčku z kyslej smotany a z práškového cukru. Koláč pred dopečením polejeme omáčkou a pečieme ešte 10 minút.

Fandite nám
Pridávajte svoje fotografie

Prosíme návštevníkov, aby pri pridávaní receptu na stránky nahrávali na server výlučne vlastné fotografie jedál. Budeme tým rešpektovať autorské práva, vyhneme sa zbytočným nepríjemnostiam a neporušíte tým podmienky používania.

Reklama