Karamelkový rez

Karamelkový rez
Celkové hodnotenie: 5.0 z 5 ( pri 1 hodnotení )
Vaše hodnotenie:..prihláste sa..
Celkový čas: 0 min.
Čas prípravy: min.
Čas varenia / pečenia: min.
Suroviny
Porcií: 0
  • 125 g masla
  • 84 g čokolády horkej (nahrubo nasekanej)
  • 1 šálka cukru
  • 2 vajcia
  • 1 lyžička vanilkovej esencie
  • 2/3 šálky polohrubej múky
  • 1/4 lyžičky jedlej sódy
  • 1 šálka nasekané vlašské orechy (opekané)
  • 3/4 šálky polosladké čokoládové vločky (alebo nastrúhaná mliečna čoko)
  • 20 ks vanilkové karamelky (alebo krowky)
  • 1 lyžica mlieka
Postup
1

V stredne veľkej panvici rozpustite maslo a za stáleho miešania pridajte čokoládu na miernom ohni rozmiešame do hladka. Odstránte z tepla.

2

Predhrejte rúru na 180°C.menší plech si vyložíme papierom na pečenie.

3

Vmiešajte cukor do chladenej čokoládovej zmesi v hrnci. Pridajte vajcia, jedno po druhom, miešajte vareškou, kým sa nespoja z hmotou . Pridáme vanilku.

4

V malej miske zmiešajte dohromady múku a jedlú sódu. Pridajte múku do čokoládovej zmesi, miešanie, kým sa nespojí. Vmiešajte 1 / 2 šálky vlašské orechy a 1 / 2 šálky čokoládové vločky. cesto rovnomerne vlejeme do pripravenej formy.

5

Pečieme v predhriatej rúre 30 minút. necháme vychladnúť

6

Medzitým, v malej panvičke, a za stáleho miešania rozpustíme mliečne karamelky na miernom ohni do hladka. vylejeme na vychladnutý koláčik. Posypeme zostávajúcimi vlašskými orechmi.

7

V malej panvici rozpustite zvyšnú čokoládu na miernom ohni za stáleho miešania, kým sa roztaví a je hladká. vylejeme na vrch koláčika. Nechajte stáť 2 hodiny pred podávaním.

Fotogaléria:

Fotografie môžu pridávať len prihlásení užívatelia. Prihláste sa..