Kapri rezy

Kapri rezy
Celkové hodnotenie: 5.0 z 5 ( pri 1 hodnotení )
Vaše hodnotenie:..prihláste sa..
Celkový čas: 150 min.
Čas prípravy: 90 min.
Čas varenia / pečenia: 60 min.
Suroviny
Porcií: 6
  • 1 lyžica polohrubej múky
  • 1/2 sáčku prášku do pečiva
  • 9 bielkov
  • 15 lyžíc cukru
  • 12 lyžíc mletých vlašských orechov (alebo lieskové oriešky)
  • 450g mrazených jahôd
  • 300 g cukru
  • 1 dcl vody
  • 2 sáčky jahodoveho pudingu
  • 1 želatína
  • 15 lyžíc vody
  • 9 žĺtkov
  • 150 gramov cukru
  • 1 vrecúško vanilkového cukru
  • 3 lyžice Gustinu (Zlatý klas)
  • 3 lyžice hladkej múky
  • 1/2 litra mlieka
  • 200 g margarínu (masla)
  • 100 g čokolády na varenie
  • 50 g masla (alebo Cery)
  • 6 lyžíc oleja
Postup
1

Cesto: Vymiešame bielka do peny .Potom pridáme cukor a miešame do snehu, nakoniec vareškou primiešame múku, prášok do pečiva a orechy. Nalejeme do veľkého plechu vyloženého papierom na pečenie a pečieme pri 180 °C 25 minút. Upečenú piškótu zbavíme papiera a prerežeme na polovicu. Necháme vychladnúť.

2

Jahodový krém: Mrazené jahody dáme variť s cukrom. Do 1 dcl vody dáme napučať želatínu a potom ju zohrejeme. V 15 lyžiciach vody si rozmiešame pudingy a pridáme k jahodám. Uvaríme hustú kašu. Necháme trochu vychladnúť a pridáme napučanú želatínu. Potom premiešame šľahačom.

3

Žltý krém: Zmiešame žĺtky s cukrom a vanilkovým cukrom do peny, pridáme asi 1,5 dlc mlieka, múku a Gustin. Zvyšné mlieko dáme variť.Keď mlieko zovrie, prilejeme žĺtkový puding a uvaríme hustý krém. Necháme vychladnúť. Do úplne vychladnutého krému pridáme margarín a vymiešame do peny.

4

Čokoládová poleva: Roztopíme čokoládu s maslom a pridáme olej.

5

Keď máme všetko pripravené môžeme vrstviť : Prvý plát piškóty, červený krém, žltý krém, tenká vrstva čokoládovej polevy, druhý plát piškóty, červený krém, žltý krém, opäť tenká vrstva čokoládovej polevy a na vrch môžeme vyšľahať šľahačku.

Fotogaléria:

Fotografie môžu pridávať len prihlásení užívatelia. Prihláste sa..