Dvaja kamaráti sa nad ránom vracali z baru a Jansson pozval svojho kamaráta k sebe domov, že si niečo zajedia. Ale doma mal len zemiaky, cibuľu, krabičku rybičiek a mlieko. Všetko podával do jednej formy a vložil do trúby. Spolu s kamarátom čakali kým sa pokrm upečie a popritom popíjali. Únava ich však zmohla a zaspali. Keď sa ráno zobudili, našli v trúbe "niečo" čo výborne chutilo.
Toto jedlo sa podáva nielen na Štedrý večer ale aj v letných dňoch a dá sa povedať, že je to jedno z národných švédskych jedál a nesmie chýbať na žiadnom švédskom stole.
Prosíme návštevníkov, aby pri pridávaní receptu na stránky nahrávali na server výlučne vlastné fotografie jedál. Budeme tým rešpektovať autorské práva, vyhneme sa zbytočným nepríjemnostiam a neporušíte tým podmienky používania.