Jablkové dunajské vlny

Jablkové dunajské vlny
Celkové hodnotenie: 5.0 z 5 ( pri 1 hodnotení )
Vaše hodnotenie:..prihláste sa..
Tento koláč je prekvapivo jednoduchý na prípravu so zaujímavým prierezom. Vyzerá super! Chuť prekročila moje očakávania.
Celkový čas: 130 min.
Čas prípravy: 90 min.
Čas varenia / pečenia: 40 min.
Suroviny
Porcií: 6
  • 3 vajcia
  • 1,5 šálky polohrubej múky (šálka 2,5 dcl)
  • 2/3 šálky cukru
  • 1,5 balenia masla (z balenia 250 g)
  • 1,5 lyžičky prášku do pečiva
  • 1,5 lyžice kakaa
  • 1,5 lyžice mlieka (a 2 šálky mlieka)
  • 1 kg jabĺk
  • 2 balenia vanilkového pudingu (alebo zlatý klas - 40 g)
Postup
1

Cesto: Maslo (3/4 balenia) a cukor (1/3 šálky) vymiešame a postupne pridávame po 1 vajci. Potom pridáme múku a prášok do pečiva a všetko spolu vymiešame. Do vymastenej formy (štvorec 20x24 cm) dáme polovicu cesta. Do zvyšku cesta pridáme kakao a mlieko (1,5 lyžice), dobre premiešame. Dáme hnedé cesto na biele. Jablká ošúpeme a nakrájané na 4 alebo 8 kusov (podľa veľkosti). Plátky jabĺk vtlačte do cesta.

2

Pečieme v predhriatej rúre na 190 °C 35-40 minút. Hotový koláč necháme vychladnúť

3

Krém: 1,5 šálky mlieka varíme s cukrom (1/3 šálky).Vo zvyšnom mlieku rozrobíme puding. Potom vlejeme do rozvareného mlieka a uvaríme hustý puding. Necháme úplne vychladnúť. Vychladnutý puding vyšľaháme s maslom do homogénnej hmoty. Krém navrstvíme na koláč a posypeme kakaom. Dáme na pár hodín do chladničky.

Fotogaléria:

Fotografie môžu pridávať len prihlásení užívatelia. Prihláste sa..