Jablková Štrúdľa

Jablková Štrúdľa
Celkové hodnotenie: 5.0 z 5 ( pri 1 hodnotení )
Vaše hodnotenie:..prihláste sa..
Celkový čas: 75 min.
Čas prípravy: 30 min.
Čas varenia / pečenia: 45 min.
Suroviny
Porcií: 8
  • 2 listy lístkového cesta (rozmrazeného na izbovú teplotu)
  • 2-3 veľké jablká (najlepšie kyslejšie)
  • 1/2 lyžičky škorice
  • 2 lyžice cukru
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 1/2 šálky nasekaných orechov
  • 3 lyžice hnedého cukru
  • 2 lyžice cukru
  • 2 lyžice strúhanky
  • 1 vajce
  • 1 lyžička vody
  • tuk
Postup
1

Rozohreme rúru na 190 °C. Ošúpeme, odstránime jadrá a nakrájame jablká.Jablková Štrúdľa - krok 1

2

Dáme do misy a premiešame so škoricou a hnedým cukrom. Necháme pôsobiť 20 minút, aby jablká pustili šťavu.Jablková Štrúdľa - krok 2

3

V samostatnej miske zmiešame orechy, cukor a 2 lyžice strúhanky.Jablková Štrúdľa - krok 3

4

Rozbalíme jeden list cesta, posypeme orechovou zmesou a potom jablkami.Jablková Štrúdľa - krok 4

5

Pekne zrolujeme a zabalíme okraje cesta. Opakujeme aj z druhého cesta.Jablková Štrúdľa - krok 5

6

Preložíme okraj štrúdlí a dáme na plech vyložený papierom. Potrieme rozšľahaným vajcom.Jablková Štrúdľa - krok 6

7

Urobíme pozdĺžne rezy na obidvoch závinoch.Jablková Štrúdľa - krok 7

8

Pečieme pri 190 °C asi 40-45 minút dozlatista. Podávame so zmrzlinou alebo so šľahačkou.

Fotogaléria:

Fotografie môžu pridávať len prihlásení užívatelia. Prihláste sa..