Jablková Štrúdľa

18.09.2014 admin
Jablková Štrúdľa
Celkové hodnotenie: 5.0 z 5 ( pri 1 hodnotení )
Celkový čas: 75 min.
Čas prípravy: 30 min.
Čas varenia / pečenia: 45 min.

Suroviny

Porcií: 8
  • 2 listy lístkového cesta (rozmrazeného na izbovú teplotu)
  • 2-3 veľké jablká (najlepšie kyslejšie)
  • 1/2 lyžičky škorice
  • 2 lyžice cukru
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 1/2 šálky nasekaných orechov
  • 3 lyžice hnedého cukru
  • 2 lyžice cukru
  • 2 lyžice strúhanky
  • 1 vajce
  • 1 lyžička vody
  • tuk

Postup

1

Rozohreme rúru na 190 °C. Jablková Štrúdľa - krok 1

2

Ošúpeme, odstránime jadrá a nakrájame jablká. Jablková Štrúdľa - krok 2

3

Jablková Štrúdľa - krok 3

4

Dáme do misy a premiešame so škoricou a hnedým cukrom. Jablková Štrúdľa - krok 4

5

Necháme pôsobiť 20 minút, aby jablká pustili šťavu. Jablková Štrúdľa - krok 5

6

Jablková Štrúdľa - krok 6

7

V samostatnej miske zmiešame orechy, cukor a 2 lyžice strúhanky. Jablková Štrúdľa - krok 7

8

9

Rozbalíme jeden list cesta, posypeme orechovou zmesou a potom jablkami.

10

11

Pekne zrolujeme a zabalíme okraje cesta. Opakujeme aj z druhého cesta.

12

13

Preložíme okraj štrúdlí a dáme na plech vyložený papierom. Potrieme rozšľahaným vajcom.

14

15

Urobíme pozdĺžne rezy na obidvoch závinoch.

16

17

Pečieme pri 190 °C asi 40-45 minút dozlatista.

18

Podávame so zmrzlinou alebo so šľahačkou.

Fandite nám
Pridávajte svoje fotografie

Prosíme návštevníkov, aby pri pridávaní receptu na stránky nahrávali na server výlučne vlastné fotografie jedál. Budeme tým rešpektovať autorské práva, vyhneme sa zbytočným nepríjemnostiam a neporušíte tým podmienky používania.

Reklama