Indický Dhal

Indický Dhal
Celkové hodnotenie: 5.0 z 5 ( pri 2 hodnotení )
Vaše hodnotenie:..prihláste sa..
Jednoduché, zdravé, výživné, a pritom lacné jedlo.
Celkový čas: 15 min.
Čas prípravy: 15 min.
Čas varenia / pečenia: min.

Hash tagy:

#indianfood #dhal #dhaltadka #vegan #glutenfree
Suroviny
Porcií: 4
  • 3pl lyžice oleja
  • 1 menšia cibuľa
  • 1 šálka červenej šošovice
  • 1 šálka brokolicových ružičiek
  • 1 liter vody
  • 1 pl rímskeho kmínu
  • 1 čl kurkumy
  • 1čl soli
  • Štipka mletého muškátového oriešku
  • Štipka sušeného mletého zázvoru
  • Pohánka
  • Ľanový olej
Postup
1

Na troške oleja si speníme cibuľku. Zasypeme korením, aby sa otvorili chute: rímsky kmín, kurkuma, muškátový orech, zázvor. Premiešame, zalejeme vodou. Pridáme prepláchnutú červenú šošovicu, (tento raz aj brokolicu), dolejeme vodou. Necháme variť, až mierne zkašovitieť. Tento proces trvá asi 15 minút. Dosolíme podľa chuti. Pohánku klasicky uvaríme, a prelejeme ľanovým, či konopným olejom.

Fotogaléria:

Fotografie môžu pridávať len prihlásení užívatelia. Prihláste sa..