GAZDOVSKÉ ZEMIAKY ALA JA

GAZDOVSKÉ ZEMIAKY ALA JA
Celkové hodnotenie: 0 z 5 ( pri 0 hodnotení )
Vaše hodnotenie:..prihláste sa..
Celkový čas: 50 min.
Čas prípravy: 20 min.
Čas varenia / pečenia: 30 min.

Hash tagy:

#crohnclub
Suroviny
Porcií: 0
  • 1-2 kg drobných zemiakov (ale nevadia aj veľké - množstvo podľa chuti posledne som dal 1,5 kg)
  • 20 dkg slaniny (prerastenej)
  • 1 veľká cibula
  • 10-15 dkg syr (eidam, ale može byť aj parmezán alebo iný tvrdý syr)
  • 1 kelímok smotany (veľkej)
  • mlieko (môže byť aj bez smotany)
  • soľ
  • korenie (druhy podľa chuti - ja som napr. pridal i sojovú omačku Smile)
  • olej
Postup
1

Očistíme zemiaky, cibuľu, nakrájame cibuľu nadrobno a slaninu na kocky, nastrúhame syr...

2

Zemiaky povaríme v slanej vode (môžete do vody pridať aj rascu)

3

Medzitým na panvici s trochou oleja posmažíme slaninu aby pustila masnotu a pridáme aj cibuľu, ktorú opražíme dozlatova

4

Ak zemiaky trochu zmäkli (zistíme, ak vidličkou napichneme jeden z nich). Môžeme ich premiestniť do druhej panvice s pripravenou trochou oleja a osmažiť ich.

5

Do misky si pripravime smotanu, ktorú jemne rozmiešame s mliekom (mlieko dať od oka.. ale nie veľmi veľa), soľou a korením podľa vlastného gusta.

6

Vyhrejeme rúru a pripravíme si pekáč: potrieme olejom alebo tukom (môžeme ale nemusíme vysypať strúhankou).

7

Najprv vložíme vrstvu opražených zemiakov, prelejeme zhruba polovicou smotanovej zmezi (ak robime bez smotany tak faza prelievania odpada). Pridáme trochu opraženej slaniny a cibule.

8

Položíme druhú vrstvu zemiakov a navrh nalejeme zvyšok smotanovej zmesi (ak nemame nezalievam) a slaniny s cibuľou. Vrch prekryjeme nastrúhanym syrom.

9

Pečieme zhruba (najlepšie prikryté alobalom, aby vrch nevyschol) 20 minút až 1/2 hodinu. Podľa potreby.

Fotogaléria:

Fotografie môžu pridávať len prihlásení užívatelia. Prihláste sa..