Fazuľová na kyslo s kôprom a "údeným"

Fazuľová na kyslo s kôprom a "údeným"
Celkové hodnotenie: 5.0 z 5 ( pri 2 hodnotení )
Vaše hodnotenie:..prihláste sa..
Nejete mäso a chýba vám chuť údeného napríklad vo fazuľovej polievke? Môžte si túto klasiku dopriať aj bez neho.
Celkový čas: 43 min.
Čas prípravy: 13 min.
Čas varenia / pečenia: 30 min.

Hash tagy:

#bezmlieka #bezlaktozy #milkfree #lactosefree #bezlepku #glutenfree #bezmasa #meatfree #vegetarian #vegan
Suroviny
Porcií: 5
  • 250g predvarenej fazule
  • 1l domáceho zeleninového vývaru
  • 2 malé zemiaky
  • Údené tofu
  • Kôpor
  • Bobkový list
  • Nové korenie
  • Údená paprika
  • Soľ
  • Ocot
Postup
1

Do zeleninového vývaru dáme variť fazuľu s kôprom, korením a bobkovým listom, a na jemno postrúhanými zemiakmi na zahustenie. Medzitým si v mixéri rozmixujeme údené tofu s trochou vody a údenou paprikou na hladký krém, a ten vmiešame do polievky. Toto je ten kľúčový krok, ktorý dodá polievke tú údenú chuť. A zároveň to polievku aj zahustí. Niekto má rád aj keď je tofu nakrájané na kocky, mne to vyhovuje takto. Ochutíme octom a soľou.

Fotogaléria:

Fotografie môžu pridávať len prihlásení užívatelia. Prihláste sa..