Ester rezy

Ester rezy
Celkové hodnotenie: 5.0 z 5 ( pri 1 hodnotení )
Vaše hodnotenie:..prihláste sa..
Celkový čas: 30 min.
Čas prípravy: 20 min.
Čas varenia / pečenia: 10 min.
Suroviny
Porcií: 10
  • 240 ml mlieka
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 1 citrón (šťava aj kôra)
  • 1 lyžica škrobu
  • 75 g cukru
  • 2 žĺtky
  • 80 g bielej čokolády
  • maková piškóta:
  • 2 bielka
  • 4 vajcia
  • 110 g cukru
  • 2 lyžice oleja
  • 1 vanilkový cukor
  • štipka soli
  • 3 lyžice polohrubej múky
  • 1/2 šálky mletého maku
  • 1 lyžička prášku do pečiva
Postup
1

Citrónpvú kôru si nastrúhame na jemnom strúhadle, a vytlačíme si z neho šťavu.Zmiešajte cukor so žĺtkami, pridajte mlieko a škrob a za stáleho miešania privedieme k varu.Potom pridáme šťavu a kôru z citróna a varíme do zhustnutia.

2

Potom pridajte nalámanú čokoládu a miešajte kým sa čokoláda neroztopí a neprepojí sa s krémom.Nakoniec primiešajte šľahačku.Prikryjte krém fóliou a nechajte aspoň 1 hodinu v chladničke vychladnúť.

3

Teraz si pripravíme makovú piškótu.2 bielka a 4 vajcia si vymiešame s cukrom do bielej peny.Potom pridajte 2 lyžice oleja a vanilkový cukor a znovu poriadne prešľahajte.

4

Ďalej pridajte štipku soli, múku zmiešanú s makom a kypriacim práškom.

5

Takto pripravenú pišk´tu si nalejeme na plech vyložený papierom na pečenie.Pečieme do zlatožltej farby cca 7-8 minútpri predhriatej rúre na 200 °C

6

Vychladnutú piškótu si nakrájame na tri rovnomerné pasy.krém ktorý sme si vybrali z chladničky vyšľahajte ručným šľahačom kým nebude nadýchaný. Pretrite každý plát krémom a na vrch ešte môžete nastrúhať bielu čokoládu.(môžete aj horkú)

Fotogaléria:

Fotografie môžu pridávať len prihlásení užívatelia. Prihláste sa..