Dukátové buchtičky s vanilkovým krémom

Dukátové buchtičky s vanilkovým krémom
Celkové hodnotenie: 5.0 z 5 ( pri 1 hodnotení )
Vaše hodnotenie:..prihláste sa..
Celkový čas: 90 min.
Čas prípravy: 60 min.
Čas varenia / pečenia: 30 min.
Suroviny
Porcií: 7
  • 1 kg polohrubej múky
  • 5 žĺtkov
  • 200 g cukru
  • 1 kocka droždia
  • štipka soli
  • 1 polievková lyžica medu
  • 125 g masla
  • 1 dcl oleja
  • 400 ml mlieka
  • kôra z jedného citróna
  • 3 vanilkové cukre
  • 1 l mlieka
  • 1,5 Zlatého klasu
  • 7 lyžíc cukru
Postup
1

Z teplého mlieka, droždia a cukru si urobíme kvások.Necháme nakysnúť a primiesime ho k múke, žĺtkam rozpustenému maslu, oleju a medu .Vymiesime cesto , leské a nelepivé. Cesto necháme aspoň 40 minút kysnúť.

2

Vykysnuté cesto si dáme na pracovnú dosku , ale tú tentoraz nemúčime ale potrieme olejom.Takisto na plech či pekáč nalejeme viac oleja ako obyčajne.Ja osobne vykrajujem buchtičky malým koliečkom a z pracovnej dosky ich šuchnem rovno na plech kde ich ukladám v radoch za sebou.Keď mám plech natlačený, necháme ešte 10 minút podkysnúť a potom potriem vyšľahaným žĺtkom v troche mlieka.Dukátové buchtičky s vanilkovým krémom - krok 2

3

Pečieme pri 180 °C zhruba 25 minút.Buchtičky musia mať zlatohnedú farbu.Po upečením potieram buchtičky ešte na pekáči cukrovou vodou , prikryjem utierkou na pár minút a pekne sa mi budú dať oddeľovať.(cukrovú vodu zarábam.1 dcl vody 4 lyžice kryštaľového cukru.Dukátové buchtičky s vanilkovým krémom - krok 3

4

z mlieka vanilkového cukru a Zlatého klasu si uvaríme puding ..tým buchtičky pred podávaním prelievame.

Fotogaléria:

Fotografie môžu pridávať len prihlásení užívatelia. Prihláste sa..