Warning: A non-numeric value encountered in /home/th004000/fajnsmeker_sk/www_root/content1/recept/model.php on line 36
Domáce Mascarpone - Recept

Domáce Mascarpone

Domáce Mascarpone
Celkové hodnotenie: 5.0 z 5 ( pri 2 hodnotení )
Vaše hodnotenie:..prihláste sa..
Veľakrát ste určite dostali chuť na také pravé Tiramisu. A keď ste nabehli do obchodu, že si kúpite tú najzákladnejšiu surovinu, pri pohľade na cenu sa Vám vyvalili oči? Robiť Tiramisu z pomazánkového masla ?? Nieeeeeeee. A čo takto urobiť si doma Mascarpone? Že ste o tom ešte nepočuli? Tak tu je veľmi jednoduchý návod.
Celkový čas: 60 min.
Čas prípravy: 60 min.
Čas varenia / pečenia: min.
Suroviny
Porcií: 0
  • 1 liter šľahačkovej smotany
  • 3 polievkové lyžice citrónovej šťavy
Postup
1

Smotanu zahrejeme asi na 80 °C. Môžete to urobiť vo vodnom kúpeli. Pridáme citrónovú šťavu a zohrievame pri nízkej teplote asi 10 minút. Potom odstavíme asi na 30 minút. Medzitým si pripravíme husto tkanú handričku alebo 5 vrstiev gázy. Tú vložíme do sitka, ktoré taktiež musí byť husté.

2

Pri pomalom chladnutí zbadáme, že nám smotana pomaly tuhne. Nie je to také, ako pri výrobe tvarohu, tu sa nám nebude srvátka oddeľovať, resp. nie tak ako by ste si možno mysleli. Opatrne pomaly prelievame smotanu na pripravenú látku v sitku. Sitko potom položíme na misku, nech nám môže odkvapkávať prebytočná srvátka.

3

Necháme v chlade aspoň na 24 hodín.

4

A potom používame do rôznych Mascarpone dobrôtok.

Fotogaléria:

Fotografie môžu pridávať len prihlásení užívatelia. Prihláste sa..