ČOKOLÁDOVÉ MAFÍNY

ČOKOLÁDOVÉ MAFÍNY
Celkové hodnotenie: 0 z 5 ( pri 0 hodnotení )
Vaše hodnotenie:..prihláste sa..
Mafíny sa rýchlejšie a lepšie upečú ak použijeme prášok do perníkového pečiva a získajú aj zaujímavú chuť
Celkový čas: 0 min.
Čas prípravy: min.
Čas varenia / pečenia: min.

Hash tagy:

#crohnovachoroba, #crohnclub
Suroviny
Porcií: 0
  • 2 hrnčeky hladkej múky
  • ¼ hrnčeka kakaa
  • 2,5 ČL prášku do pečiva
  • 6 PL hnedého cukru (alebo 4 lyžice bieleho)
  • 1 hrnček na drobno nakrájanej čokolády
  • 1 kyslá smotana
  • 1 vajíčko
  • ¾ hrnčeka mlieka
  • 90g masla
Postup
1

Rúru rozohrejeme na 210 °C

2

V jednej mise zmiešame múku, cukor, prášok do pečiva a kakao, po premiešaní pridáme kúsky čokolády

3

V druhej mise zmiešame rozšľahané vajíčko, mlieko, rozpustené maslo a kyslú smotanu

4

Riedku zmes vlejeme do múkovej zmesi a voľne premiešame (nemixujeme), kým sa hmoty spoja do cesta

5

Cesto rozdelíme do 12 papierových košíčkov v mafínovej forme

6

Pečieme 12-15 minút na 210 °C (čas a teplota odpovedá teplovdušnému pečeniu) – mafíny sú vtedy hotové, keď sú zhora mierne popraskané, papierový košíček je aj v spodnej časti pevný a dá sa ľahko od mafínu oddeliť

Fotogaléria:

Fotografie môžu pridávať len prihlásení užívatelia. Prihláste sa..