Čoko – Jogobella

Čoko – Jogobella
Celkové hodnotenie: 5.0 z 5 ( pri 1 hodnotení )
Vaše hodnotenie:..prihláste sa..
Celkový čas: 145 min.
Čas prípravy: 120 min.
Čas varenia / pečenia: 25 min.
Suroviny
Porcií: 6
  • 5 veľkých vajec
  • 6 lyžíc hnedého cukru
  • 5 lyžíc polohrubej múky
  • 1 lyžica kukuričného škrobu
  • 3 lyžice kakaa
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 1 čajovú lyžičku vanilkovej arómy
  • 180 ml slnečnicového oleja
  • štipka soli
  • 500 ml šľahačky
  • 500 ml jogurtu
  • 400 ml šťavy z jahôd
  • 100 ml vodky
  • 500 g čerstvých jahôd
  • 150 g práškového cukru
  • 25 g mletej želatíny
  • 10 lyžíc vody
  • Trochu šťavy z jahôd
Postup
1

Najskôr si vyšľaháme tuhý sneh z bielkov a soli. Potom si vyšľaháme žĺtka s cukrom do peny, pridáme olej, vanilkovú esenciu, preosiatu múku so škrobom, kakao a prášok do pečiva. Miešame šľahačom. Zmes by mala byť hustá a lepkavá. Vmiešame sneh z bielkov, ale už len ručne. Vylejeme na plech vyložený s papierom na pečenie.

2

Prvých 10 minút pečieme v rúre na 160 °C, potom zvýšime teplotu na 175 °C a pečieme 13-15 minút. Tak isto upečieme aj druhé cesto .Môžeme piecť len z jednej dávky a prerežeme cesto na polovicu (to len ak nemáte doma veľkých žrútov:)).

3

Príprava krému: Želatínu pripravíme podľa návodu na obale, potom trochu vychladenou zalejeme zmes jogurtu s jahodovým džúsom, vodkou a práškovým cukrom. Vyšľaháme šľahačku a pridáme k jogurtovej zmesi.

4

Všetko pekne premiešame a natrieme na jednu piškótu a dáme aspoň na jednu hodinu do chladu, až potom kladieme druhú piškótu. Tú môžete trochu pokropiť jahodovým džúsom. Jemne pritlačte ku krému a dajte opäť do chladu. Potom už len rozkrájajte na úhľadné kocky.

Fotogaléria:

Fotografie môžu pridávať len prihlásení užívatelia. Prihláste sa..