Citrónový krém (Lemon kurd)

Citrónový krém (Lemon kurd)
Celkové hodnotenie: 4.7 z 5 ( pri 3 hodnotení )
Vaše hodnotenie:..prihláste sa..
Citrónový krém – je to ľahký puding s citrónom..Pôvodom z Anglicka. Príprava je veľmi jednoduchá a dá sa uchovať v chladničke aj 10 dní. Tento krém sa dá použiť na plnenie koláčov profiteroliek, palaciniek či pečiva. Dá sa dokonca jesť aj lyžicou.
Celkový čas: 25 min.
Čas prípravy: 5 min.
Čas varenia / pečenia: 20 min.
Suroviny
Porcií: 0
  • 4 citróny
  • 100 g masla
  • 250 g cukru
  • 4 žĺtka
Postup
1

Nastrúhame kôru z dvoch citrónov, a vytlačíme šťavu zo 4 citrónov.

2

V hrnci zmiešame citrónovú šťavu, kôru, cukor a maslo nakrájané na kúsky. Vo vodnom kúpeli varíme.

3

Postupne pridávame vaječné žĺtky a dôkladne miešame.Krém sa varí približne 20 minút, pokiaľ nieje dostatočne hustý.

4

Varíme len vo vodnom kúpeli pretože pri varení na priamom ohni by sa nám mohli vaječné žĺtka zraziť.

Fotogaléria:

Fotografie môžu pridávať len prihlásení užívatelia. Prihláste sa..