Cestoviny so "smotanovou" omáčkou a sójovým mäsom

Cestoviny so "smotanovou" omáčkou a sójovým mäsom
Celkové hodnotenie: 5.0 z 5 ( pri 2 hodnotení )
Vaše hodnotenie:..prihláste sa..
Bezmäsitá, bezmliečna a bezlepková alternatíva klasického receptu. Lahôdkové droždie je sypké neaktívne droždie, ktoré dodá omáčke jemne syrovú chuť. (dostať v kazdom obchode so zdravou výživou)
Celkový čas: 25 min.
Čas prípravy: 10 min.
Čas varenia / pečenia: 15 min.

Hash tagy:

#glutenfree #bezlepku #bezlaktozy #lactosefree #vegetarian #vegan
Suroviny
Porcií: 4
  • 250g kukuričných cestovín
  • 40g sójových kociek
  • 250ml sójovej smotany
  • 2pl lahôdkového droždia
  • Zeleninový vývar
  • Soľ
  • Olej
  • Horčica
  • Koreniny podľa chuti
Postup
1

Sójové kocky uvaríme v zeleninovom vývare. Cca 15-20 min. Vyžmýkame, prípadne nakrâjame na menšie kúsky. Zmiešame s olejom, horčicou (pri restovaní prebije nepríjemnú špongiovú chuť kociek) a koreninami podľa chuti- ja zvyknem dať len údenú papriku. Osmahneme na prudkom ohni do chrumkava. Cestoviny uvaríme klasicky podľa návodu. (pri zlievaní si odložíme trochu vody bokom) Omáčka je jednoduchá. Sójovú smotanu mixneme s lahôdkovým droždím, dáme prevariť a dosolíme. Prípadne dolejeme trochu odloženej vody z cestovín. A servírujeme. :)

Fotogaléria:

Fotografie môžu pridávať len prihlásení užívatelia. Prihláste sa..