Briošky s čokoládou

Briošky s čokoládou
Celkové hodnotenie: 5.0 z 5 ( pri 1 hodnotení )
Vaše hodnotenie:..prihláste sa..
Celkový čas: 160 min.
Čas prípravy: 120 min.
Čas varenia / pečenia: 40 min.
Suroviny
Porcií: 6
  • 600 g polohrubej múky
  • 250 ml teplého mlieka
  • 20 g čerstvého droždia
  • 90 g cukru
  • 90 g mäkkého masla
  • 2 vajcia
  • vanilková esencia alebo vanilkový cukor
  • 1 žĺtok
  • trochu mlieka (na potretie)
  • čokoláda (alebo Nutella)
Postup
1

Pripravíme si kvások, z mlieka, kvasníc a z cukru. Necháme podkysnúť, potom pridáme vajce, múku, maslo, vanilkovú arómu alebo vanilkový cukor a vymiesime cesto. Cesto necháme poriadne vykysnúť.

2

Po nakysnutí cesto rozvaľkáme na 0,5 cm a vykrajujeme koliečka. Do stredu každého vložíme tabličku čokolády alebo lyžičkou nanesieme Nutellu. Potom koliečko preložíme podľa obrázku.Briošky s čokoládou - krok 2

3

Pripravíme si formu na muffiny a vymastíme ju. Naukladáme do každého otvoru po tri preložené koliečka a opäť necháme podkysnúť cca 20-30 minút.Briošky s čokoládou - krok 3

4

Nakoniec pred pečením potrieme vajíčkom rozšľahaným v troške mlieka a pečieme do zlatista pri 180 °C. Po upečení pre získanie lesklého efektu môžete potrieť cukrovou vodou.

Fotogaléria:

Fotografie môžu pridávať len prihlásení užívatelia. Prihláste sa..