Bravčové rebierko na olivách

Bravčové rebierko na olivách
Celkové hodnotenie: 5.0 z 5 ( pri 1 hodnotení )
Vaše hodnotenie:..prihláste sa..
Celkový čas: 65 min.
Čas prípravy: 10 min.
Čas varenia / pečenia: 55 min.
Suroviny
Porcií: 10
  • 1 kg bravčového karé
  • 3 lyžice hladkej múky
  • 1 väčšia cibuľa
  • 2 dcl oleja
  • oregáno
  • grilovacie korenie
  • 200 g olív
  • 2 zelené papriky
  • soľ
  • korenie
Postup
1

Bravčové karé si nakrájame na rezne..Vyklepeme ,osolíme a okoreníme.Z hladkej múky, grilovacieho korenia a oregána asi 2 čajových lyžíc si urobíme zmes.Na panvicu dáme olej a rozpálime.Každý rezeň z jednej strany obalíme v tejto zmesi a na oleji z prudka opečieme z oboch strán a uložíme do zapekacej misy.Po poslednom rezníku na výpeku orestujeme najemno nakrájanú cibuľu a na prúžky nakrájanú papriku. Keď je všetko sklovité ,vysypeme zbytok múčnej zmesi.všetko dôkladne prepražíme ,a zalejeme vodou.prilievame toľko vody, aby keď sa nám všetko rozvarí výpek bol akurát hustý a aby ho bolo dosť na podliatie mäska.Ochutíme podľa potreby-

2

Mäso zalejeme výpekom, pridáme nasekané olivy prikryjeme buď alobalom alebo pokrievkou a dusíme v rúre pri 180 °C cca 55 minút do mäkka.

3

Podávame s ryžou alebo akoukoľvek zemiakovou prílohou.

Fotogaléria:

Fotografie môžu pridávať len prihlásení užívatelia. Prihláste sa..