Bialošky

Bialošky
Celkové hodnotenie: 5.0 z 5 ( pri 1 hodnotení )
Vaše hodnotenie:..prihláste sa..
Celkový čas: 100 min.
Čas prípravy: 60 min.
Čas varenia / pečenia: 40 min.
Suroviny
Porcií: 0
  • 1 kg polohrubej múky
  • 2 vajcia
  • 150 g masla
  • 200 g kryštalového cukru
  • štipka soli
  • 1 dcl oleja
  • 1 kocka droždia
  • 400 ml mlieka
  • 700 g tvarohu
  • 1 vajce (do plnky)
  • 2 vanilkové cukre
  • cukor podľa chuti
  • hrozienka
  • žĺtko vyšľahané v mlieku (na potretie)
Postup
1

urobíme si kvások s teplého mlieka, droždia a cukru.Necháme napučať .

2

múku dáme do väčšej misy pridáme vajcia roztopené maslo zbytok cukru štipku soli olej a kvások.vymiesime hladké cesto,ktoré necháme 40 minút kysnúť prikryté na teplom mieste.

3

po vykysnutí ,cesto dáme na dosku ,nemiesime len zvrchu posypeme trochou múky a vyťahujeme.pohárikom vykrajujeme kolieska ktoré ukladáme na vymastený plech.Necháme 10 minút podkysnúť a potom prstami trochu roztiahneme. Do stredu každého koláčika dáme tvarohovú plnku, ktorú si pripravíme vyšľahaním tvarohu s vanilkovým a kryštáľovým cukrom, trochou citrónovej kôry a jedného vajíčka.Plnku nanášame buď lyžicou alebo cukrárskym vreckom.

4

Na vrch môžete dať hrozienka.Kraje potrite vyšľahaným žĺtkom v mlieku.

5

pečieme vo vyhriatej rúre 180°C cca 40 minút.Vychladnuté posypeme práškovým cukrom.

Fotogaléria:

Fotografie môžu pridávať len prihlásení užívatelia. Prihláste sa..