Bialošky

19.09.2014 admin
Bialošky
Celkové hodnotenie: 5.0 z 5 ( pri 1 hodnotení )
Celkový čas: 100 min.
Čas prípravy: 60 min.
Čas varenia / pečenia: 40 min.

Suroviny

Porcií: 0
  • 1 kg polohrubej múky
  • 2 vajcia
  • 150 g masla
  • 200 g kryštalového cukru
  • štipka soli
  • 1 dcl oleja
  • 1 kocka droždia
  • 400 ml mlieka
  • 700 g tvarohu
  • 1 vajce (do plnky)
  • 2 vanilkové cukre
  • cukor podľa chuti
  • hrozienka
  • žĺtko vyšľahané v mlieku (na potretie)

Postup

1

urobíme si kvások s teplého mlieka, droždia a cukru.Necháme napučať .

2

3

múku dáme do väčšej misy pridáme vajcia roztopené maslo zbytok cukru štipku soli olej a kvások.vymiesime hladké cesto,ktoré necháme 40 minút kysnúť prikryté na teplom mieste.

4

5

po vykysnutí ,cesto dáme na dosku ,nemiesime len zvrchu posypeme trochou múky a vyťahujeme.pohárikom vykrajujeme kolieska ktoré ukladáme na vymastený plech.Necháme 10 minút podkysnúť a potom prstami trochu roztiahneme. Do stredu každého koláčika dáme tvarohovú plnku, ktorú si pripravíme vyšľahaním tvarohu s vanilkovým a kryštáľovým cukrom, trochou citrónovej kôry a jedného vajíčka.Plnku nanášame buď lyžicou alebo cukrárskym vreckom.

6

7

Na vrch môžete dať hrozienka.Kraje potrite vyšľahaným žĺtkom v mlieku.

8

9

pečieme vo vyhriatej rúre 180°C cca 40 minút.Vychladnuté posypeme práškovým cukrom.

Fandite nám
Pridávajte svoje fotografie

Prosíme návštevníkov, aby pri pridávaní receptu na stránky nahrávali na server výlučne vlastné fotografie jedál. Budeme tým rešpektovať autorské práva, vyhneme sa zbytočným nepríjemnostiam a neporušíte tým podmienky používania.

Reklama