Bavorské dolky

Bavorské dolky
Celkové hodnotenie: 5.0 z 5 ( pri 1 hodnotení )
Vaše hodnotenie:..prihláste sa..
Celkový čas: 58 min.
Čas prípravy: 50 min.
Čas varenia / pečenia: 8 min.
Suroviny
Porcií: 60
  • 1 kg polohrubej múky
  • 5 žĺtkov
  • 6 lyžíc cukru
  • štipka soli
  • 40 g kvasníc
  • 500 ml mlieka
  • 0,5 dcl rumu
  • 80 g masla
  • 500 g tvarohu
  • 1 slivkový lekvár
  • práškový cukor na posypanie
  • Olej na vyprážanie
Postup
1

Z mlieka cukru a droždia si urobíme kvások..Keď nám kvasnice vyskočia, tak kvások pridáme k polohrubej múke.Prihodíme žĺtka štipku soli a rum.Prilejeme rozpustené maslo a vypracujeme cesto.Miesime až kým sa nám cesto neoddeluje od krajov misky.

2

Potom necháme na teplom mieste vykysnút.cca 40 minút.

3

vykysnuté cesto dáme na pracovnú dosku a vykrajujeme malilinké kolieska.Tie potom rozťahujeme trochu prstami a v strede každého urobíme dierku..Vyprážame na rozpálenom oleji..Oleja musí byť toľko aby nám šišky plávali.Vyprážame dozlatista z oboch strán.

4

Vypražené plníme lekvárom a na vrch ešte strekneme s cukrárenským vreckom rozrobený tvaroh ..Ten si ochutíme podľa svojej chuti..vanilkovým cukrom ..taktiež kto má rád môže si do cesta nastrúhať citrónovú kôru.

Fotogaléria:

Fotografie môžu pridávať len prihlásení užívatelia. Prihláste sa..