Bánovecké kocky

Bánovecké kocky
Celkové hodnotenie: 5.0 z 5 ( pri 1 hodnotení )
Vaše hodnotenie:..prihláste sa..
Celkový čas: 120 min.
Čas prípravy: 90 min.
Čas varenia / pečenia: 30 min.
Suroviny
Porcií: 6
  • 6 vajec
  • 350 g cukru
  • 4 lyžice vody
  • 200 g polohrubej múky
  • 2 lyžice kakaa (+3 lyžice kakaa na posypanie)
  • 1 prášok do pečiva
  • Štipka soli
  • 4 žĺtky
  • 1 vanilkový cukor
  • 6 lyžíc rumu
  • 2 dcl kyslej smotany
  • 450 g pomazánkové maslo (Bánovecká nátierka alebo niečo podobné bez chuti)
  • 4 dcl smotany na šľahanie
  • 2 stužovače
  • 1,5 dcl mlieka
  • 0,5 dcl silnej kávy (bez cukru)
Postup
1

Najskôr si vymiešame 6 bielok s cukrom (50 g) a so štipkou soli. V inej miske vyšľaháme 6 žĺtok s cukrom (150 g). Potom pridáme vodu a šľaháme do peny. K žĺtkom pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva a 2 lyžice kakaa. Nakoniec pridáme bielka a len zjemna premiešame.

2

Dáme piecť na plech cca 25x30 cm, ktorý si predtým vymastíme a vysypeme múkou. Pečieme pri 180 °C.

3

Teraz si pripravíme krém. Vymiešame 4 žĺtky s cukrom (150 g) a so 4 lyžicami rumu vo vodnom kúpeli. Necháme vychladnúť. Vymiešame pomazánkové maslo s kyslou smotanou.

4

Do vyššej misy dáme šľahačku spolu so stužovačom. Vymiešame pevnú šľahačku. Do šľahačky pridáme krém z pomazánkového masla. Všetko poriadne premiešame. Musí nám vzniknúť hustý krém.

5

Vychladenú piškótu prekrojíme na tri pásy. Tie potom vrstvíme. Ešte aby sme nezabudli, každú piškótu pofŕkame 2 lyžicami rumu zarobených s 1/2 dcl kávy a s cukrom rozriedeným s 1,5 dcl mlieka.

6

Celý zákusok potrieme krémom a zvrchu bohato obsypeme kakaom.

Fotogaléria:

Fotografie môžu pridávať len prihlásení užívatelia. Prihláste sa..