BANÁNOVÝ CHLIEB

BANÁNOVÝ CHLIEB
Celkové hodnotenie: 0 z 5 ( pri 0 hodnotení )
Vaše hodnotenie:..prihláste sa..
Celkový čas: 33 min.
Čas prípravy: 15 min.
Čas varenia / pečenia: 18 min.

Hash tagy:

#crohnclub
Suroviny
Porcií: 0
  • nesolený margarín (podľa original receptu - 1 tyčinku)
  • 1 pohár kryštálového cukru
  • 2 veľké vajcia
  • 2 zrelé banány (roztlačené)
  • 2 poháre múky
  • štipku soli
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 kávová lyžička sóda bikarbóna
  • 1 šálka sójové mlieko
  • 1 kávová lyžička - extrakt z vanilky (asi postačí i vanilkový cukor)
Postup
1

Vyhrejeme rúru na tak 112 °C. Margarínom vymastíme pekáč.

2

Zmiešame/šľaháme dokopy margarín a cukor a miešame dovtedy, kým nevznikne jemná a nadýchaná zmes. Pridávame vajcia po jednom a premiešavame so vzniknutou hmotou. Nakoniec pridáme banány a do hladka rozmiešame.

3

V druhej miske zmiešajte dokopy múku, soľ, prášok do pečiva, vanilku a sódu bikarbónu.

4

Striedavo vmiešajte druhú misku (s múkou atď.) a sójové mlieko do misky s vajcami až dovtedy kým suché ingrediencie nezvlhnú.

5

Cesto vlejte do 2/3 tretín do pekáča. Pečte zhruba 15-18 minút, až kým nebude chlieb jemne zlatožltý. Podávajte horúce.

Fotogaléria:

Fotografie môžu pridávať len prihlásení užívatelia. Prihláste sa..