Warning: A non-numeric value encountered in /home/th004000/fajnsmeker_sk/www_root/content1/recept/model.php on line 36

Warning: A non-numeric value encountered in /home/th004000/fajnsmeker_sk/www_root/content1/recept/model.php on line 36
Baklažánové batôžky - Recept

Baklažánové batôžky

Baklažánové batôžky
Celkové hodnotenie: 5.0 z 5 ( pri 1 hodnotení )
Vaše hodnotenie:..prihláste sa..
Sezóna cukiet a baklažánov. Rada ho grilujem či zapekám..Tento tmavofialový plod je medzi zeleninou neprehliadnuteľný a celkom úspešne sa u nás udomácnil. Jeho domovinou je India a Čína, ale darí a mu aj v slovenských záhradkách.
Celkový čas: 0 min.
Čas prípravy: min.
Čas varenia / pečenia: min.
Suroviny
Porcií: 0
  • 2 stredne veľké baklažány
  • 115 g čerstvej mozzarelly
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 2 stredné paradajky
  • 4 lístky čerstvej bazalky
  • 4 stonky pažítky
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • soľ
  • korenie
Postup
1

Nakrájajte baklažán na tenké plátky pozdĺžne a posypte soľou.

2

Zľahka ogrilujte baklažánové plátky z oboch strán.

3

Mozzarellu a paradajky nakrájame na malé kúsky.

4

Na ugrilovaný plátok baklažánu položíme plátok rajčiny a mozzarellky, posypeme soľou a korením, pokvapkáme trochou olivového oleja. Zrolujeme a zviažeme pažítkou a dozdobíme lístkami bazalky .

5

Ihneď podávajte.

Fotogaléria:

Fotografie môžu pridávať len prihlásení užívatelia. Prihláste sa..