Moravské koláče

14.10.2014 admin
Moravské koláče
Celkové hodnotenie: 5.0 z 5 ( pri 1 hodnotení )
Celkový čas: 80 min.
Čas prípravy: 50 min.
Čas varenia / pečenia: 30 min.

Suroviny

Porcií: 40
  • 1 kg polohrubej múky
  • 2 žĺtka
  • 1 celé vajce
  • 30 g kvasníc
  • 6 lyžíc cukru
  • štipka soli
  • 2 dcl oleja
  • 400 ml mlieka
  • slivkový lekvár
  • ochutený tvaroh
  • Posýpka:
  • 50 g hrubej múky
  • 50 g práškového cukru
  • 50 g masla
  • hrozienka

Postup

1

Urobíme si kvások z mlieka a cukru a droždia.Počkáme kým nám kvasnice nevyskočia..Potom si vypracujeme kysnuté cesto.K polohrubej múke prilejeme kvások pridáme vajcia, soľ ,olej .Riadne premiesime ..

2

3

Necháme na teplom mieste kysnúť prikryté v dostatočnej veľkej mise.aspoň 45 minút.

4

5

Potom cesto premiestnime na pracovnú dosku a zjemna vyvaľkáme.Vykrajujeme kolieska ktoré potom prstami roztiahneme a naplníme lekvárom.Urobíme buchtičku a necháme podkysnúť.Potom každú jednu buchtičku roztlačíme prstami a do každého stredu s cukrárskym vreckom nastriekame tvaroh.

6

7

Na vrch ešte môžete dať hrozienka a posypeme posýpkou urobenej z hrubej múky masla a práškového cukru..

8

9

Necháme ešte 5 minút podkysnúť a pečieme 30 minút v rozpálenej rúre pri teplote 180 °C.Hotové necháme trochu vychladnúť a posypeme práškovým cukrom

Fandite nám
Pridávajte svoje fotografie

Prosíme návštevníkov, aby pri pridávaní receptu na stránky nahrávali na server výlučne vlastné fotografie jedál. Budeme tým rešpektovať autorské práva, vyhneme sa zbytočným nepríjemnostiam a neporušíte tým podmienky používania.

Reklama