Stracciatella rezy

20.09.2014 admin
Stracciatella rezy
Celkové hodnotenie: 5.0 z 5 ( pri 1 hodnotení )
Celkový čas: 95 min.
Čas prípravy: 80 min.
Čas varenia / pečenia: 15 min.

Suroviny

Porcií: 6
  • 3 vajcia
  • 75 g cukru
  • 125 g polohrubej múky
  • štipka soli
  • kypriaci prášok na špičku noža
  • 500-600 gramov jogurtu strachatella (alebo biely jogurt s čokoládovými lupienkami)
  • 200-250 ml smotany na šľahanie
  • 8 listov želatíny
  • 4 kiwi (alebo jahody,na zdobenie)

Postup

1

Vyšľaháme vajíčka do peny, potom postupne pridávame cukor a soľ. Šľaháme do ľahkej peny cca 8 minút, potom pridáme múku s práškom do pečiva a zľahka premiešame.

2

3

Zmes vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme v predhriatej rúre cca 15 minút pri 175 °C. Upečenú a vychladnutú piškótu rozrežeme na 2 časti.

4

5

Plnka: Želatínu pripravíme podľa návodu. Pridáme ju k jogutu a potom primiešame vyšľahanú šľahačku (môžte pridať aj kyslú smotanu).

6

7

Necháme krém trochu stuhnúť a potom natrieme plnkou piškotu a druhu ozdobte ovocím. Môžeme poliať aj čokoládovou polevou alebo ochutenou želatínou.

Fandite nám
Pridávajte svoje fotografie

Prosíme návštevníkov, aby pri pridávaní receptu na stránky nahrávali na server výlučne vlastné fotografie jedál. Budeme tým rešpektovať autorské práva, vyhneme sa zbytočným nepríjemnostiam a neporušíte tým podmienky používania.

Reklama