Postup
1
Muku si preosejeme, zmiesame so solou a dobre premiesame,v troske vlaznej vody s cukrom si rozpustime drozdie ,vlejeme do cesta vodu,aj to drozdie s vodou,olej a miesime,kym nebude pekne hladke cesto, zakryjeme foliou a nechame pol hod.
2
3
Potom dobre premiesime a na pomucenom stole urobime z neho gulu,ktorou 3 x riadne trepneme o stol,pomucime a znova dame do misky, zakryjeme foliou a nechame viac, ako hodinu kysnut.
4
5
Potom rozvalkame a poharom vykrajujeme koliecka, ktore kazde jedno premiesime v rukach, utlacime a dlanou dolujeme zdola - hore, otocime a napriec tak isto a znova urobime gulky( po upeceni sa rohlikova striedka bude dat krasne odlupovat)
7
nasledne rozvalkame na oval asi 20 cm a zdola dohora zrolujeme a dame na vymasteny pekac,trosku nechavame medzery a potom,ked pekac zaplnime-zakryjeme utierkou a este hodinu nechame nakysnut.
9
Pred pecenim potrieme zltkom vyslahanym s vodou a pecieme vo vyhriatej rure na 200 stupnov asi 25 minut
11
Dobrá rada: zjednoduchsila som uz recept tym, ze zaraz nakrajam cesto, po vykysnuti - bez vyvalkania a vykrajovania poharom a dnes som dala i trochu oleja asi 1 dl,