ZIHLAVOVE PESTO A SPAGETY

09.04.2015 annalojdlova@gmail.com
ZIHLAVOVE PESTO A SPAGETY
Celkové hodnotenie: 5.0 z 5 ( pri 1 hodnotení )
Celkový čas: 30 min.
Čas prípravy: 20 min.
Čas varenia / pečenia: 10 min.

Suroviny

Porcií: 4
  • 400 g čerstvých žihľavych mladych listov
  • 25-50 g (4 lyžice) píniovývh orieškov (alebo mandle)
  • 1 strúčik cesnaku (alebo nejaký olivový olej s príchuťou cesnaku)
  • Extra panenský olivový olej (p.p.)
  • soľ (p.p.)
  • parmezan struhany (p.p.)
  • 500 g spagety

Postup

1

Pripravime si žihľavu, cesnak, píniove oriešky a sol

2

3

Obvarime si umytu a zbavenu stoniek žihľavu. ZIHLAVOVE PESTO A SPAGETY - krok 3

4

Zlejeme vodu a nakrájame cesnak, píniové oriešky a soľ ZIHLAVOVE PESTO A SPAGETY - krok 4

5

6

Umyť žihľavy a blanzírujeme po dobu asi 2 minút (alebo kým sa zmäkči) vo veľkom hrnci s malým množstvom vody, voda môže byť natoľko, že staci ta,co je na listoch po umývaní. Počas varenia zatlačte listy v panvici, variť rovnomerne. Scedime varené žihľavy, držať stranou vodu z nich. Nechá sa vychladnúť. Podrvime (v ideálnom prípade v mažiari), s cesnakom, píniovými orieškami a soľou. Ak je to nutné, môžete pridať do pesta varenu vodu z nich (alebo nejaký olivový olej), aby to bolo pekne krémové. Ak chcete získať zrnite pesto, nedrvime moc a pridajte píniové oriešky až na konci.

7

Miesto na ulozenie pesta je v hermeticky uzavretých obaloch a polejeme dobre vrch s extra panenskym olivovym olejom, aby sa zabránilo tvorbe plesní a oxidácie.

8

Ma byť skladované vo vzduchotesnej nádobe

9

týždeň v chladničke,šesť mesiacov v mrazničke

10

Spagety varime v osolenej vriacej vode-podla navodu na obale.

11

12

Uvarene spagety scedime a zamiesame s pestom a parmezanom a podavame horuce

Fandite nám
Pridávajte svoje fotografie

Prosíme návštevníkov, aby pri pridávaní receptu na stránky nahrávali na server výlučne vlastné fotografie jedál. Budeme tým rešpektovať autorské práva, vyhneme sa zbytočným nepríjemnostiam a neporušíte tým podmienky používania.

Reklama