ZIHLAVOVE PESTO A SPAGETY

ZIHLAVOVE PESTO A SPAGETY
Celkové hodnotenie: 5.0 z 5 ( pri 2 hodnotení )
Vaše hodnotenie:..prihláste sa..
Super zdravy a chutny recept-ekonomicky na uplne nizkej urovni,ale chutovo-lux
Celkový čas: 30 min.
Čas prípravy: 20 min.
Čas varenia / pečenia: 10 min.
Suroviny
Porcií: 4
  • 400 g čerstvých žihľavych mladych listov
  • 25-50 g (4 lyžice) píniovývh orieškov (alebo mandle)
  • 1 strúčik cesnaku (alebo nejaký olivový olej s príchuťou cesnaku)
  • Extra panenský olivový olej (p.p.)
  • soľ (p.p.)
  • parmezan struhany (p.p.)
  • 500 g spagety
Postup
1

Pripravime si žihľavu, cesnak, píniove oriešky a sol

2

Obvarime si umytu a zbavenu stoniek žihľavu. Zlejeme vodu a nakrájame cesnak, píniové oriešky a soľ

3

Umyť žihľavy a blanzírujeme po dobu asi 2 minút (alebo kým sa zmäkči) vo veľkom hrnci s malým množstvom vody, voda môže byť natoľko, že staci ta,co je na listoch po umývaní. Počas varenia zatlačte listy v panvici, variť rovnomerne. Scedime varené žihľavy, držať stranou vodu z nich. Nechá sa vychladnúť. Podrvime (v ideálnom prípade v mažiari), s cesnakom, píniovými orieškami a soľou. Ak je to nutné, môžete pridať do pesta varenu vodu z nich (alebo nejaký olivový olej), aby to bolo pekne krémové. Ak chcete získať zrnite pesto, nedrvime moc a pridajte píniové oriešky až na konci. Miesto na ulozenie pesta je v hermeticky uzavretých obaloch a polejeme dobre vrch s extra panenskym olivovym olejom, aby sa zabránilo tvorbe plesní a oxidácie. Ma byť skladované vo vzduchotesnej nádobe týždeň v chladničke,šesť mesiacov v mrazničke Spagety varime v osolenej vriacej vode-podla navodu na obale.ZIHLAVOVE PESTO A SPAGETY - krok 3

4

Uvarene spagety scedime a zamiesame s pestom a parmezanom a podavame horuceZIHLAVOVE PESTO A SPAGETY - krok 4

Fotogaléria:

Fotografie môžu pridávať len prihlásení užívatelia. Prihláste sa..