Zeleninove rizoto s kacacimi stehnami

Zeleninove rizoto s kacacimi stehnami
Celkové hodnotenie: 5.0 z 5 ( pri 1 hodnotení )
Vaše hodnotenie:..prihláste sa..
Je to recept z Lidl kuchyne, cize nie vlastny, ale musim zdielat, lebo naozaj mnamka ;-)
Celkový čas: 110 min.
Čas prípravy: 30 min.
Čas varenia / pečenia: 80 min.
Suroviny
Porcií: 4
  • 2 kačacie stehná
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 200 g guľatozrnnej ryže Golden Sun
  • olivový olej Primadonna
  • 1 cibuľa
  • 2 mrkvy
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 cuketa
  • 1 štipľavá paprička
  • 100 g cherry paradajok
  • 1 lyžička mletej sladkej papriky Kania
  • 100 g mrazeného hrášku Chira
  • 1 hrsť čerstvej petržlenovej vňate
  • 1 citrón
  • rukola (na ozdobenie)
  • Potrebujeme:
  • wok alebo hlbšiu panvicu
  • sitko
Postup
1

Kačacie stehná umyjeme a osušíme. Osolíme, okoreníme a pečieme pri teplote 180 °C približne 1 hodinu dochrumkava. Upečené kačacie stehná necháme trochu vychladnúť a mäso oberieme od kostí. Mäso aj s kožou nakrájame na menšie kúsky.

2

Ryžu prepláchneme studenou vodou a uvaríme vo vriacej osolenej vode domäkka. Potom scedíme a necháme odkvapkať.

3

V hlbšej panvici alebo woku rozohrejeme trochu olivového oleja, na ktorom orestujeme nadrobno nasekanú cibuľu a mrkvu. Ochutíme soľou a korením. Po chvíli pridáme nasekaný cesnak, na malé kocky nakrájanú cuketu a premiešame. Zo štipľavej papričky odstránime jadierka, nasekáme ju nadrobno a pridáme na panvicu.

4

Keď je zelenina orestovaná dozlatista, pridáme nakrájané cherry paradajky a mletú papriku. Krátko spolu orestujeme a prisypeme rozmrazený hrášok. Premiešame a stiahneme z ohňa. Pridáme nakrájané kačacie mäso, scedenú ryžu a nasekanú petržlenovú vňať. Dôkladne premiešame, ochutíme citrónovou šťavou, prípadne soľou a čiernym korením.

5

Kačacie rizoto servírujeme v hlbokom tanieri, ozdobené lístkami rukoly a pokvapkané pár kvapkami olivového oleja a citrónovej šťavyZeleninove rizoto s kacacimi stehnami - krok 5

Fotogaléria:

Fotografie môžu pridávať len prihlásení užívatelia. Prihláste sa..