Vepro, knedlo, zelo

Vepro, knedlo, zelo
Celkové hodnotenie: 5.0 z 5 ( pri 1 hodnotení )
Vaše hodnotenie:..prihláste sa..
Takuto klasiku si nenechame nikdy ujst...
Celkový čas: 180 min.
Čas prípravy: 60 min.
Čas varenia / pečenia: 120 min.
Suroviny
Porcií: 6
  • Bravčové mäso:
  • 1 kg bravcove maso
  • olej
  • koreniny
  • cesnak
  • sol
  • rozmarin
  • voda
  • Kapusta:
  • 1 kg biela kapusta
  • cibula
  • olej
  • korenie
  • gombik masla
  • rasca
  • sol
  • cukor
  • ocot
  • voda
  • Parená knedľa:
  • 1 kg muka hladka
  • drozdie
  • voda
  • cukor
  • sol
  • olej
Postup
1

Maso odblanime, prespikujeme cesnakom, posolime, pokorenime, pridame gril.korenie, cervenu mletu papriku, pokvapkame olejom, podlejeme vodou, navrch dame rozmarin a pecieme na 220 stupnov-do zlatova. Podlievame, obracame castejsie, po upeceni maso vyberieme, vypek zasypeme troskou muky, orestujeme do zlata, zalejeme vodou, metlickou rozslahame, prevarime, precedime, dochutime, zjemnime maslom.Vepro, knedlo, zelo - krok 1

2

Kapusta: kapustu nakrajame, cibulu tiez, orestujeme cibulu na oleji, pridavame postupne nakrajanu kapustu, osolime, okorenime, pridame rascu. Restujeme do polomakka, zalejeme trochou vody, obcas miesame, po uduseni pridame cukor a ocot.

3

Knedlu si urobime z 1 kg muky/vid recept parena knedla, napr. http://www.fajnsmeker.sk/recept/parena-alebo-varena-knedla-213/

Fotogaléria:

Fotografie môžu pridávať len prihlásení užívatelia. Prihláste sa..