Torta "Tajomstvo fary" alebo bezlepková malinová láska na prvý pohľad

19.09.2014 kucerawa@gmail.com
Torta "Tajomstvo fary" alebo bezlepková malinová láska na prvý pohľad
Celkové hodnotenie: 5.0 z 5 ( pri 1 hodnotení )
Celkový čas: 120 min.
Čas prípravy: 90 min.
Čas varenia / pečenia: 30 min.

Suroviny

Porcií: 12
  • 6 vajec
  • 120 g práškového cukru
  • 1 čl mletej kávy
  • 120 g mletých vlašských orechov
  • Plnka:
  • 250 ml kyslej smotany
  • 100 g práškového cukru
  • 130 g mletých vlašských orechov
  • maliny
  • malinový kompót
  • jahody
  • 2 šľahačkové smotany
  • maliny(na zdobenie)
  • orechy (na zdobenie)

Postup

1

Oddelíme si bielky od žĺtkov, bielky odložíme bokom, neskôr z nich urobíme sneh. Torta "Tajomstvo fary" alebo bezlepková malinová láska na prvý pohľad - krok 1

2

V mise zmiešame práškový cukor so žĺtkami a vymiešame do penista, kým nebude hmota svetlá, jemná a spojená. Torta "Tajomstvo fary" alebo bezlepková malinová láska na prvý pohľad - krok 2

3

Torta "Tajomstvo fary" alebo bezlepková malinová láska na prvý pohľad - krok 3

4

K tejto hmote pridáme mleté orechy a mletú kávu. Torta "Tajomstvo fary" alebo bezlepková malinová láska na prvý pohľad - krok 4

5

Torta "Tajomstvo fary" alebo bezlepková malinová láska na prvý pohľad - krok 5

6

Z odložených bielkov si vyšľaháme sneh a ten jemne vmiešame do orechového cesta.

7

Bielky treba vmiešať veľmi jemne a opatrne, tie nášmu korpusu totiž dajú objem. Torta "Tajomstvo fary" alebo bezlepková malinová láska na prvý pohľad - krok 7

8

Torta "Tajomstvo fary" alebo bezlepková malinová láska na prvý pohľad - krok 8

9

Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy (alebo použijeme papier na pečenie) a vložíme do vyhratej rúry piecť, kým korpus nechytí zlatú farbu a nerozvonia celú kuchyňu.

10

11

Kým sa nám pečie korpus, pripravíme si jednoduchý ale veľmi chutný krém.

12

V miske si zmiešame kyslú smotanu s práškovým cukrom a mletými orechami a všetko spolu pekne vymiešame, aby bol krém hladký a chute rovnomerne rozložené v celom kréme.

13

14

Pripravíme si maliny, malinový kompót. Maliny sú v tejto torte absolútne úžasné ale ak ich nezoženiete, pokojne môžete použiť iné sezónne ovocie (jahody, čučoriedky alebo mrazený mix lesného ovocia).

15

16

Upečený a vychladnutý korpus prerežeme na dva kusy. Spodnú časť môžeme jemne potrieť malinovým alebo jahodovým džemom a naň poukladať pripravené ovocie.

17

18

Na ovocie rozotrieme pripravený smotanovo-orechový krém a prikryjeme druhou časťou korpusu.

19

20

Ak nám ostal ešte smotanový krém, môžeme ho použiť aj na bočné strany torty alebo ho rozotrieme na vrch torty. Nakoniec si vyšľaháme šľahačku a natrieme ňou vrch torty a nakoniec ozdobíme malinami, orechami alebo ju necháme neozdobenú, na chuti jej to rozhodne neuberie :)

21

Fandite nám
Pridávajte svoje fotografie

Prosíme návštevníkov, aby pri pridávaní receptu na stránky nahrávali na server výlučne vlastné fotografie jedál. Budeme tým rešpektovať autorské práva, vyhneme sa zbytočným nepríjemnostiam a neporušíte tým podmienky používania.

Reklama