Sendvič bezlepkový (veka)

Sendvič bezlepkový (veka)
Celkové hodnotenie: 5.0 z 5 ( pri 1 hodnotení )
Vaše hodnotenie:..prihláste sa..
Mäkkučký, ideálny na chlebíčky :-)
Celkový čas: 43 min.
Čas prípravy: 3 min.
Čas varenia / pečenia: 40 min.

Hash tagy:

#glutenfree #bezlepkovy
Suroviny
Porcií: 0
  • Suroviny
  • 200 ml voda + 2ČL psylium
  • 16g čerstvé kvasnice
  • 1 ČL cukor
  • 120ml voda
  • 300g bezlepková múka (Schär Mix B)
  • 1 ČL soľ
  • 2 PL olej
  • 1 PL ocot
Postup
1

Psylium namočíme do vody a necháme postáť aspoň hodinu. Potom všetky suroviny zmiešame spolu a vypracujeme lepivé cesto. Necháme kysnúť cca 30min. Potom vyklopíme na pomúčenú dosku a chlebík niekoľkokrát poprekladáme. Následne vytvarujeme valec, ktorý uložíme do ošatky a necháme kysnúť cca 1 hod. Medzitým si rozohrejeme rúru na 235 st, vložíme dovnútra plech, na ktorom sa bude sendvič piecť a dolu vložíme ešte jeden hlbší plech. Asi po hodine keď je cesto pekne nakysnuté opatrne vyberieme horúci vrchný plech a opatrne naň vyklopíme cesto. Cesto poriadne postriekame slanou vodou (rozprašovačom na kvety) a vložíme naspať do rúry. Teraz nalejeme do spodného plechu cca 0,5 litra vriacej vody z kanvice. Hneď zatvoríme, aby sa v rúre udržala para. Pri teplote 235 st pečieme cca 7 min. Potom stiahneme teplotu na 200st, otvoríme rúru aby vyšla para, opäť sendvič postriekame a dopečieme ešte cca 20 min. Hneď po upečení sendvič postriekame slanou vodou a preložíme na mriežku vychladnúť. Dávka je na dva sendviče.

Fotogaléria:

Fotografie môžu pridávať len prihlásení užívatelia. Prihláste sa..