pšeničný kmínový chlieb polokváskový

pšeničný kmínový chlieb polokváskový
Celkové hodnotenie: 5.0 z 5 ( pri 2 hodnotení )
Vaše hodnotenie:..prihláste sa..
tento recept som vytvorila zozbieranim mojej praxe v peceni chleba-peciem uz par rokov...
Celkový čas: 170 min.
Čas prípravy: 120 min.
Čas varenia / pečenia: 50 min.
Suroviny
Porcií: 0
  • 1kg polohrubej múky (alebo hladkej muky)
  • 0,5 litra odstátej vody
  • 42 g droždia
  • pár lyžíc živého kvásku
  • 1 čajovú lyžičku cukru (do kvásku z droždia)
  • trošku vody (na rozpustenie droždia)
  • 2 čajové lyžice rasce (kmin) mletej
  • 2 čajové lyžičky soli
Postup
1

muku si preosejeme a zmiesame so solou,pridame ostatne suroviny premiesime-az bude cesto hladke prikryjeme a za 10 minut cesto poprekladame zakryjeme a nechame asi hodinu a pol kysnut ruru si rozpalime na 230 stupnov a 15 minut pred vlozenim chleba- dame do nej nadobu aj s poklickou rozpalit-v ktorej budeme piect chlebik nadobu nevymazujeme nicim pred vlozenim do horucej nadoby chlieb ponakrajujem- lepsie sa bude piect peciem na 230 stupnov zakrytt 30 minut a odkryty este 10-15 minut. hotovy dam vychladnut na mriezku

Fotogaléria:

slnieckoslniecko: je to chutny chlieb a vydrzi dlho sviezi
Fotografie môžu pridávať len prihlásení užívatelia. Prihláste sa..