Pardubické perníčky

Pardubické perníčky
Celkové hodnotenie: 4.8 z 5 ( pri 5 hodnotení )
Vaše hodnotenie:..prihláste sa..
Celkový čas: 120 min.
Čas prípravy: 120 min.
Čas varenia / pečenia: min.
Suroviny
Porcií: 10
  • 500g kryštálového cukru
  • 250ml vody
  • 0,5 KL sódy bicarbóny
  • 1000g hladkej múky
  • 2 vajcia
  • 160g medu
  • 40g slivkového lekváru
  • 0,5 kypriaceho prášku do perníkov
  • 10g salajky
  • 250ml oleja
  • Plnka:
  • 1/5 upečeného cesta
  • 250 ml vody
  • 10 PL slivkového lekváru
Postup
1

Preosiatu múku zmiešame so sódou bicarbónou, salajkou a kypriacim práškom do perníkov. Pridáme vodu prevretú s cukrom, tekutý med, rozšľahané vajcia a vypracujeme cesto. Uložíme ho na 12 hodín do chladničky. Cesto rozvaľkáme na hrúbku cca 0,5 cm a vykrajujeme rôzne tvary. Pečieme na papieri na pečenie alebo na vymastenom plechu.

2

Plnka: Odoberieme cca 1/5 z upečených koláčikov (dá sa to robiť aj tak, že rovno z cesta sa odoberie pätina a upečie sa, ale ja vždy vykrojím celé cesto a tie koláčiky, ktoré sa mi najmenej podarili, napr. málo napuchli alebo sa kus natiahli pri prekladaní na plech), pomrvíme ich, zalejeme vriacou vodou, pridáme lekvár a dobre vymiešame.

3

Plnkou spájame vždy po dva perníčky a ozdobíme. Ja ich namáčam do čokolády a dozdobím ešte bielou.

Fotogaléria:

Fotografie môžu pridávať len prihlásení užívatelia. Prihláste sa..