Panenka v kabátiku na horčicovej omáčke

Panenka v kabátiku na horčicovej omáčke
Celkové hodnotenie: 0 z 5 ( pri 0 hodnotení )
Vaše hodnotenie:..prihláste sa..
Jedno z obľúbených jedál "od maminky" :-)
Celkový čas: 70 min.
Čas prípravy: 20 min.
Čas varenia / pečenia: 50 min.
Suroviny
Porcií: 4
  • cca 800g Bravčová panenka (cca 35cm)
  • Horčica plnotučná
  • 2x Smotana na šľahanie
  • 3x Cibuľa (1 väčšia/2 menšie )
  • 2-3 balenia Schwartzwaldska šunka
  • Olej
  • Tymián
  • Soľ
  • Korenie čierne mleté
  • Zemiaky
Postup
1

Panenku umyjeme, odblaníme a nakrájame "na pásiky", cca 2cm široké.

2

Mäso osolíme, okoreníme, natrieme horčicou a každý kúsok zabalíme do jedného plátku Schwartzwaldskej šunky.

3

Zabalené kúsky prudko opečieme na oleji a vyberieme na tanier.

4

Cibuľu nakrájame na štvrtky a vložíme do hrnca s olejom, pridáme tymián a necháme chvíľu pustiť chute.

5

Potom cibuľu vyberieme a vložíme naspäť opečené kúsky panenky v kabátiku a pridáme vodu (na dusenie, cca do tretiny až polovice mäsiek). Na miernom ohni dusíme cca 15-20min.

6

Pridáme obe smotany a cca 4 lyžice horčice (podľa chuti) a dosolíme.Povaríme na miernom ohni ešte cca 10-15 min.

7

Ako prílohu odporúčam opekané zemiaky, ja robievam v rúre, len s troškou oleja,osolené a posypané tymianom.

8

Dobrú chuť!

Fotogaléria:

Fotografie môžu pridávať len prihlásení užívatelia. Prihláste sa..