Mrkvový koláč

Mrkvový koláč
Celkové hodnotenie: 5.0 z 5 ( pri 1 hodnotení )
Vaše hodnotenie:..prihláste sa..
Recept na chutný a v Amerike obľúbený Carrot Cake. Jednoduchý hrnčekový koláč, po ktorom si oblížete prsty
Celkový čas: 90 min.
Čas prípravy: 30 min.
Čas varenia / pečenia: 60 min.
Suroviny
Porcií: 0
  • Cesto:
  • 4 vajcia
  • 1,25 hrnčeka rastlinného oleja
  • 2 hrnčeky kryštálového cukru
  • 2 čajové lyžičky vanilkového extraktu
  • 2 hrnčeky polohrubej múky
  • 2 čajové lyžičky sódy bikarbóny
  • 2 čajové lyžičky prášku do pečiva
  • 1/2 čajovej lyžičky soli
  • 2 čajové lyžičky mletej škorice
  • 3 hrnčeky strúhanej mrkvy
  • 1 hrnček sekaných orechov (pekanové alebo vlašské)
  • Poleva:
  • 1/2 hrnčeka zmäknutého masla
  • 250 g cream cheese (v obchodoh vedľa nátierkového masla)
  • 2 hrnčeky práškového cukru
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
  • orechy na dozdobenie
Postup
1

Rúru si vyhrejeme na 175 ˚C. Plech vymastíme a vysypeme múkou alebo vystlieme papierom na pečenie.

2

Vo väčšej miske zmiešame vajcia, olej, kryštálový cukor a 2 čajové lyžičky vanilky. Do zmesi pridáme múku, sódu bikarbónu, prášok do pečiva, soľ a škoricu. Vmiešame mrkvu nastrúhanú na hrubšom strúhadle a nasekané orechy. Cesto vylejeme na pripravený plech.

3

V predhriatej rúre pečieme 40-50 minút. Po vychladnutí natrieme na koláč pripravenú polevu.

4

Polevu pripravíme zmiešaním masla, cream cheese-u, práškového cukru a 1 čajovej lyžičky vanilky. Miešame pokiaľ nebude zmes krémová. Koláč môžme posypať nahrubšie nasekanými orechmi alebo ozdobiť každý kúsok polovicou vlašského orecha.

Fotogaléria:

Fotografie môžu pridávať len prihlásení užívatelia. Prihláste sa..