Makovo-čokoládový koláč

Makovo-čokoládový koláč
Celkové hodnotenie: 5.0 z 5 ( pri 1 hodnotení )
Vaše hodnotenie:..prihláste sa..
Celkový čas: 55 min.
Čas prípravy: 30 min.
Čas varenia / pečenia: 25 min.
Suroviny
Porcií: 12
  • 3 vajcia
  • 150 g zmäknutého masla
  • 70 g hnedého cukru
  • 100 g mletého maku
  • 80 g hladkej múky
  • 1 lyžičku prášku do pečiva
  • 70 g horkej čokolády
  • džem
  • drobné ovocie
  • Na polevu: 200 ml smotany na šľahanie + 100 g horkej čokolády
Postup
1

Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli. Bielka oddelíme od žĺtkov, pridáme k nim štipku soli a vyšľaháme dotuha. V druhej miske pridáme k žĺtkom hnedý cukor a maslo - vyšľaháme a pridáme múku zmiešanú s makom a kypriacim práškom, potom pridáme aj čokoládu a nakoniec opatrne lopatkou aj tuhý sneh. Rúru zapneme na 180 stupňov, tortovú formu vystelieme papierom na pečenie, vylejeme cesto a pečieme cca 25 minút. Zatiaľ si na polevu zohrejeme smotanu, keď už je horúca, odstavíme ju z ohňa a pridáme na kúsky nalámanú čokoládu, premiešame a dáme do chladničky na cca 30 minút. Vychladnutý korpus potrieme ľubovoľným džemom, nalejeme naň čokoládu a ozdobíme ovocím.

Fotogaléria:

Fotografie môžu pridávať len prihlásení užívatelia. Prihláste sa..