Gnocchi so syrovo-špenátovou omáčkou

Gnocchi so syrovo-špenátovou omáčkou
Celkové hodnotenie: 5.0 z 5 ( pri 2 hodnotení )
Vaše hodnotenie:..prihláste sa..
Recept vhodný aj pre ľudí po prekonaní akútnej pankreatitídy alebo trpiacich chronickou pankreatiídou. Porcia obsahuje cca 250 kcal.
Celkový čas: 30 min.
Čas prípravy: 15 min.
Čas varenia / pečenia: 15 min.

Hash tagy:

#akutnapankreatitida
Suroviny
Porcií: 3
  • 250g gnocchi kupované
  • 1 čajová lyžička soli
  • omáčka:
  • 50g nízkotučného taveného syra (1 obdĺžnik)
  • 2 hrste čerstvého baby špenátu
  • 1 čajová lyžička sušenej pažítky
  • 1 polievková lyžica celozrnnej hladkej múky
  • 2 polievkové lyžice nízkotučného strúhaného syra (ja som použila Linessa z Lidla)
  • 1 čajová lyžička soli
  • 350 ml mlieka
  • 1 čajová lyžička vanilkového pudingu
Postup
1

Gnocchi uvariť vo vriacej osolenej vode (cca 2-3 minúty). Pokrájať špenát a s 300 ml mlieka ho dať do hrnca. Vo zvyšných 50 ml mlieka vymiešať múku a pridať ju do hrnca. Pridať pažítku, soľ, oba druhy syra a variť cca 10 minút. Ku koncu ešte pridať puding.

Fotogaléria:

Fotografie môžu pridávať len prihlásení užívatelia. Prihláste sa..